AppleYleinen

Apple esitteli täysin uusitun iPad mini -tabletin – uusi muotoilu ja A15 Bionic -järjestelmäpiiri 5G-yhteyksillä

Apple on julkaissut uuden iPad mini -tabletin, joka on saanut nyt suurimman päivityksensä koskaan. Uuden tabletin suurimmat uudistukset nähdään muotoilussa ja tekniikassa, sillä nyt mukaan on saatu Applen kalliimmista tableteista tuttuja ratkaisuja.

iPad mini tarjoaa uudistetun muotoilun, joka koostuu tyylikkäästä ja värikkäästä alumiinista. Muotoilu on aikaisempaa kulmikkaampi ja kehykset on muovattu tasaiseksi, kuten iPhone-puhelimissa. Apple tarjoaa tablettia myös neljässä väriversiossa, jotka ovat violetti, pinkki, kulta ja harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tabletissa on uusi pienillä reunoilla varusteltu 8,3 tuuman kokoinen Liquid Retina Display -näyttö. Näytössä on kerrottu olevan 500 nitin maksimikirkkaus sekä P3-värimaailma. Näytössä on myöskin tuki toisen sukupolven Apple Pencil -kynälle, jota voidaan kantaa mukana magneeteilla, jotka ovat tabletin oikeassa kyljessä. Samalla magneetit toimivat kynän langattomana laturina. Sormenjälkilukijan Apple on asettanut tabletin yläreunaan virtapainikkeen kaveriksi, joten iPad mini tarjoaa edelleen tutun Touch ID:n, vaikka se ei löydykään enää etuosasta.

Tehoista on vastaamassa Applen uusi A15 Bionic -järjestelmäpiiri, jonka luvataan tarjoavan jopa 40 prosenttia paremman suorituskyvyn sekä 80 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn. Apple iPad mini tarjoilee myös 5G-yhteydet, joiden avulla pitäisi päästä jopa 3,5 Gbps -latausnopeuksiin. Tablettiin Apple on tuonut mukaan nopeamman USB-C-liittimen, jonka kautta iPad miniä voidaan ladata jopa 20 watin tehoisella pikalatauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on uudistanut tabletin kamerat kokonaan, sillä iPad minin takaosassa on 12 megapikselin kamerasensori, jossa on myös f/1.8-aukolla varusteltu linssi. Tabletin takaosassa on kameran kaverina myös salamavalo, joka helpottaa kuvaamista heikommassa valaistuksessa. Etuosassa on myös 12 megapikselin sensori, joka on tällä kertaa ultralaajakulmakamera.

Käyttöjärjestelmänä toimii heti tuoreeltaan iPadOS 15 -versio, joka tuo tabletille uusia ominaisuuksia. Uuden käyttöjärjestelmäversion ominaisuuksia ovat muun muassa sovellusvalikko sekä uudet widgetit aloitusnäytössä. Tarkemmin iPadOS 15 -käyttöjärjestelmän tarjoamiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on ilmoittanut uuden iPad mini -tabletin tulevan tarjolle 64 ja 256 gigatavun muistiversioissa. Hintaa on edullisimmillaan Wi-Fi-versiossa 569 euroa sekä kalliimpi 5G-versio maksaa 739 euroa. Apple on ilmoittanut iPad minin ennakkomyynnin alkavan tänään ja se tulee saataville jo ensi viikolla 24. syyskuuta alkaen.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple