AppleYleinen

Apple esitteli päivitetyn ja edullisen iPad-tabletin – tarjoaa A13 Bionic -piirin ja 10,2 tuuman Retina-näytön

Apple on esitellyt uuden iPad-tabletin, joka on Applen edullisempi iPad-tabletti, joka tarjoaa tutun muotoilun, mutta muutamia tärkeitä parannuksia. Apple on panostanut tällä kertaa suorituskyvyn parantamiseen ja tarjoaa aikaisempaa paremman akunkeston. Apple esitteli samalla myös iPad mini -tabletin, johon voi tutustua tämän linkin takaa. 

Uusi iPad tarjoaa alumiinisen rakenteen ja se on tarjolla tutuissa väreissä, jotka ovat harmaa ja hopea. Tablettiin on laitettu 10,2 tuuman Retina-näyttö. Näytössä on tuki myös ensimmäisen sukupolven Apple Pencil -kynälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on saanut tabletin etuosaan tarkemman 12 megapikselin tasoisen selfiekameran, joka mahdollistaa tarkat kuvat ja videopuhelut. Takaosassa Apple luottaa 8 megapikselin tasoiseen kameraan, jonka kaverina ei ole salamavaloa.

Käyttöjärjestelmänä toimii heti tuoreeltaan iPadOS 15 -versio, joka tuo tabletille uusia ominaisuuksia. Uuden käyttöjärjestelmäversion ominaisuuksia ovat muun muassa sovellusvalikko sekä uudet widgetit aloitusnäytössä. Tarkemmin iPadOS 15 -käyttöjärjestelmän tarjoamiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa iPad-tabletissa on uudempi Apple A13 Bionic -järjestelmäpiiri, jonka kerrotaan olevan jopa 20 prosenttia tehokkaampi kuin aikaisempi iPad-versio. Applen mukaan iPad on 3-kertaa tehokkaampi kuin myydyin Chromebook tai jopa 6-kertaa nopeampi kuin ”myydyin Android-tabletti”. Tabletissa on kerrottu olevan myös Wi-Fi- ja 4G-versiot. Apple tarjoaa iPad-tablettia 64 ja 256 gigatavun muistiversioissa.

Applen mukaan uuden sukupolven iPad tulee saataville edullisimmillaan Wi-Fi-versiossa vain 399 euron hintaan ja 4G-yhteyksillä edullisimmillaan 569 euron hintaan. Apple on aloittanut iPadin ennakkomyynnin tänään ja toimitukset käynnistyvät ensi viikolla 24. syyskuuta.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple