AppleYleinen

Apple julkisti iPadOS 15 -käyttöjärjestelmäversion iPad-tableteille – tulee saamaan sovellusvalikon ja muutamia muita uudistuksia

Apple on julkaissut iPhone-puhelimille suunnatun iOS 15 -version ohella myös iPad-tableteille tarkoitetun iPadOS 15 -käyttöjärjestelmäversion.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPad-tabletit tulevat vihdoin samaan kotinäytön widgetit, jotka on nähty jo aikaisemmin iPhone-puhelimissa. iPadOS 15 -versiossa widget-koot ovat suuremmat, ja ne toimivat paremmin suuremmilla näytöillä. Widgettien ohella iPadOS 15 saa myös App Library -sovellusvalikon, joka julkaistiin alun perin jo iOS 14 -versiossa viime vuonna. Kyseessä on Applen versio sovellusvalikosta, joka on kotinäytöllä oma välilehtensä. App Library lajittelee kaikki laitteen sovellukset automaattisesti, jotta käyttäjän ei tarvitse etsiä sovellusta sekavasti aloitusnäytöltä.

iPadOS 15 saa myös uuden moniajonäkymän, jonka kautta on mahdollista siirtyä sovelluksien välillä, vaihtaa jaetun näytön näkymään tai käyttää Slider Over -toimintoa. Apple on parantanut myös ulkoisten näppäimistöjen toimintaa iPad-laitteilla, sillä nyt tuettuna ovat täysin uudet pikanäppäimet, joilla voidaan nopeasti määrittää ja vaihtaa jaetun näkymän ja diaesityksen välillä suoraan näppäimistöltä.

iPadOS 15 -käyttöjärjestelmässä myös muistiinpanosovellus saa parannuksia ja muutoksia. Sovellus saa tuen maininnoille, ja uudelle Quick Notes -ominaisuudelle, jolla voi kirjoittaa nopeasti muistiinpanoja iPadiin sieppaamalla sisältöä muista sovelluksista ja verkkosivustoista tarvittaessa. Apple on parantanut myös kääntäjäsovellusta, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa optimoituna tableteille. Mukana on automaattinen puhumisen käännöstuki. Myös järjestelmän laajuinen kääntäminen onnistuu kaikkialla käyttöjärjestelmässä.

Apple tarjoaa uudessa iPadOS 15 -versiossa myös iOS 15 -versiosta tuttuja ominaisuuksia, kuten kehittyneemmän FaceTime-sovelluksen sekä tutun Share Play -toiminnon. Apple on myös uudistanut Safarin käyttökokemuksen, jossa on nyt aikaisempaa helpompi hallita välilehtiä. Kehittäjille iPadOS 15 tarjoaa uuden Swift Playgrounds -sovelluksen, jolla pystyy helposti opiskelemaan koodaamista ja julkaisemaan omia sovelluksia Applen sovelluskaupassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen iPadOS 15 -käyttöjärjestelmän kehittäjille suunnattu beetaversio on saatavilla nyt. Julkinen beetatestaus käynnistyy heinäkuussa ja virallinen vakaa versio tulee jakoon vasta syksyllä.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple