AppleYleinen

Apple esitteli watchOS 6 -päivityksen älykelloille

Apple esitteli kehittäjätapahtumassaan myös päivityksen älykelloille, jota kutsutaan nimellä watchOS 6. Uusi päivitys on tulossa kaikille yhteensopiville Apple Watch -kelloille syksyllä ja kyseessä on verrattain suuri päivitys.

WatchOS 6 tuo mukanaan muun muassa joukon uusia kellotauluja. Päivityksessä on myös kolme täysin uutta sovellusta, jotka ovat Äänikirjat, Äänimuistiinpano sekä laskin. Päivityksessä todennäköisesti suurin uudistus on älykellojen oma sovelluskauppa, joka tekee Apple Watch -kelloista entistä itsenäisempiä. Oma sovelluskauppa antaa muun muassa sovelluskehittäjille mahdollisuuden vapauttaa kellojen sovellukset itsenäisiksi sovelluksiksi, eikä puhelimen sovellus tarvitse olla yhtä vahvasti läsnä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on lisännyt watchOS 6 -versioon myös täysin uuden Streaming Audio -rajapinnan, joka mahdollistaa Apple Watch -sovelluksien lähettää ääntä langattomiin kuulokkeisiin, eikä käyttäjän tarvitse olla puhelimen lähettyvillä.

Kellot saavat myös päivityksiä kunto- ja terveysominaisuuksiin. Nyt muun muassa aktiviteettisovellus pystyy kuuntelemaan ympäristöä ja varoittamaan haitallisista äänenvoimakkuuksista. Ominaisuus analysoi ainoastaan live-ääntä, eikä tallenna ympäristön ääniä missään tilanteissa. Sovelluksessa on myös Trends-ominaisuus, joka kertoo ovatko trendit nousussa vai laskussa, kun verrataan viimeisen 90 päivän aktiviteetteja, 365 päivän aktiviteetteihin.

Apple laittaa watchOS 6 -päivityksen virallisesti jakoon syksyllä, jolloin se tulee kaikkien ulottuville.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple