AppleiOSYleinen

Apple julkaisi iPadOS 14 -päivityksen – sovellukset optimoidaan nyt paremmin isommille näytöille

Apple iPadOS 14

Apple on julkaissut iOS 14 -päivityksen ohella luonnollisesti myös tableteille suunnatun iPadOS 14 -päivityksen. iPad-tableteille Apple tuo monia tuttuja ominaisuuksia iPhone-puhelimille suunnatusta versiosta, mutta nyt mukana on myös uusia ominaisuuksia, jotka ovat vain saatavilla iPad-tableteille.

iPadOS 14 -päivityksen mukana tulee kompaktimpi näkymä saapuville puheluille sekä FaceTime-puheluille. Lisäksi Siri sekä haku ovat saaneet kompaktimman näkymän. Sovellukset ovat saaneet nyt uuden sivupalkin ja työkalupalkin, josta löytyy yhdestä paikasta tarvittavat työkalut. Apple Pencil -kynälle Apple on keksinyt myös uusia toiminnallisuuksia, joista yksi on Scribble for iPad, joka tarjoaa uuden tavan työskennellä käsin kirjoitettujen muistiinpanojen kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksessä on myös ARKit 4, joka tarjoaa uuden Dept API -rajapinnan, jonka avulla kehittäjät voivat luoda entistä parempia sovelluksia. Uuden päivityksen myötä hakunäkymä on paremmin löydettävissä sekä käyttäjän ulottuvilla. Hausta on mahdollista löytää yhteystietoja, tiedostoja sekä tietoja verkon välityksellä. Kompaktimman hakuominaisuuden avulla käyttäjät voivat aloittaa haun mistä tahansa ilman, että heidän tarvitsee lähteä käyttämästään sovelluksesta.

Uudelleen suunnitellut sivupalkit monissa sovelluksissa mahdollista helpomman navigoinnin sovelluksien sisällä. Tällä hetkellä sivupalkki löytyy muun muassa Applen sovelluksista, kuten valokuvista, tiedostoista, muistiinpanoista, kalenterista sekä Apple Musicista. Työkalurivi sekä alasvetovalikot tarjoavat sovelluksissa paremman hallinnan, jotka ovat nyt yhdessä paikassa.

Scribble for iPad -ominaisuuden avulla iPad-käyttäjät voivat hyödyntää nyt Apple Pencil -kosketusnäyttökynää aikaisempaa monipuolisemmin. Nyt kynällä voidaan kirjoittaa missä tahansa tekstikentässä, jolloin käsin kirjoitettu teksti muutetaan automaattisesti normaaliksi tekstiksi. Lisätyn todellisuuden osalta Apple on tehnyt myös päivityksiä. ARKit 4 mahdollistaa uuden Depth API -rajapinnan, joka avulla kehittäjät voivat hyödyntää aikaisempaa tarkempia syvyystietoja, jotka iPad Pro -tablettien LiDAR-sensori on tallentanut.

Yksityisyyden osalta Apple on tehnyt myös muutoksen niin, että kaikkien sovelluksien on kysyttävä käyttäjältä lupa ennen seurantaa. Lisäksi iPadOS osaa ilmoittaa, jos jokin sovellus käyttää kameraa tai mikrofonia. Apple on tuonut iPadOS-käyttöjärjestelmään myös puhelimista tutut widgetit, jotka helpottavat käyttökokemusta ja tekevät kotinäkymästä persoonallisemman.

Applen mukaan iPadOS 14 -päivitys on nyt saatavilla kehittäjille tarkoitettuna versiona, ja heinäkuussa päivitys tulee beetaversiona jakoon halukkaille. Syksyllä iPadOS 14 tulee jakoon laajemmin iPad-laitteiden käyttäjille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Applen lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple