AppleYleinen

Apple Watch -kelloille julkaistiin uusi watchOS 7 -päivitys – tällaisia uudistuksia Apple tuo älykelloilleen

Apple watchOS 7

Apple on julkaissut jo uudet iOS 14– ja iPadOS 14 -päivitykset, joiden rinnalla esiteltiin myös watchOS 7 -käyttöjärjestelmä, joka on suunnattu Apple Watch -älykelloille. Uuden päivityksen myötä älykellot saavat parempia kustomointityökaluja sekä uusia terveysominaisuuksia, jotka tekevät Apple Watch -kelloista aikaisempaa parempia ja monipuolisempia.

WatchOS 7 tuo uusia kellotauluja, joita pystyy räätälöimään aikaisempaa monipuolisemmin. Kellotauluja voidaan muokata muun muassa sopimaan mihin tahansa aktiviteettiin tai elämäntapaan. Kehittäjät voivat tarjota omissa kellotauluissaan myös useamman erilaisen kokonaisuuden, joita käyttäjät voivat itse muokata haluamakseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi watchOS 7 -päivityksen suurimmista uudistuksista on unenseuranta, joka tarjoaa monipuolisia työkaluja. Unenseuranta pystyy mittaamaan tarkasti unen määrän, hengityksen nukkuessa sekä tarjoamaan näiden avulla tarkkaa dataa unenlaadusta. Käyttäjien heräämistä helpottamaan Apple on toteuttanut älykellon haptisen hälytyksen sekä pehmeät äänet, jolloin aamulla on mukava herätä.

Apple Watch -älykellot saavat myös käsienpesutilan, joka auttaa käyttäjää pesemään käsiään oikein vähintään 20 sekunnin ajan. Kello osaa koneoppisen avulla aktivoida käsienpesutilan, kun käsiä pestään ja jos käyttäjä lopettaa käsien pesun alle 20 sekunnissa, niin kello osaa siitä huomauttaa. Päivityksen jälkeen Apple Watch osaa myös muistuttaa käyttäjää pesemään kädet, kun palataan kotiin. Terveys-sovellus osaa myös kertoa tietoja käyttäjän käsien pesun tiheydestä sekä kestosta.

WatchOS 7 tuo mukanaan myös neljä uutta harjoitustyyppiä Workout-sovellukseen. Tilat ovat tanssi, Core Training, Functional Strength Training ja Cooldown. Tanssitilassa kellot osaavat käyttää edistynyttä anturifuusiota, jossa yhdistetään sykeanturin, kiihtyvyysanturin sekä gyroskoopin tiedot, jolloin pystytään takaamaan tarkkaa dataa erilaisissa tanssityyleissä.

Uudessa päivityksessä on myös paljon muita parannuksia, kuten pyöräilyohjeita suoraan ranteessa sekä Sirin kääntöominaisuus, jolla voidaan kääntää eri kieliä. Lisätietoja uusista ominaisuuksista löytyy tarkemmin Applen sivuilta tämän linkin takaa.

Apple on tuonut watchOS 7 -päivityksen tarjolle kehittäjille ja beetaversiona se on saatavilla halukkaille heinäkuussa. Syksyllä päivitys julkaistaan laajemmin kaikille älykelloille Apple Watch Series 3 -kellosta ylöspäin.

Lähde: Applen lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple