AppleYleinen

Näin Applen älykellot uudistuvat – uusi watchOS 8 tarjoaa muutamia mielenkiintoisia uudistuksia

Apple on tuttuun tapaan esitellyt myös älykelloille suunnatusta käyttöjärjestelmästään uuden watchOS 8 -version yhdessä iPadOS 15– ja iOS 15 -versioiden rinnalla. Uusi watchOS 8 on tulossa julkisesti vakaana versiona jakoon Applen älykelloille syksyllä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa versiossa kuvat-sovellus tulee saamaan uudistetun ruudukkonäkymän valokuville, joka on luokiteltu jaettuihin, suosikkeihin ja muistoihin. WatchOS 8 -version käyttäjät voivat myös jakaa valokuvia iMessage- ja Mail-sovelluksien kautta ja lisätä tekstiä Scribblen kautta kellossa.

Apple on tuonut kelloille myös uuden Mindfulness-sovelluksen, joka muistuttaa rentoutumisesta hengitysharjoituksien avulla. WatchOS 8 tarjoaa uuden muotokuva kellotaulun, joka asettaa iPhonen kameroilla taltioidun muotokuvan kellotaulun ajan ja päivämäärän eteen.

WatchOS 8 sisältää tuen myös unenhengityksen seurannalle, joka laskee hengityksen lukumäärän minuutissa. Lisäksi kello ilmoittaa kaikista huomionarvoisista muutoksista hengityksessä. Fitness-sovellukseen Apple on kehittänyt kaksi uutta urheilutilaa, jotka ovat Tai Chi ja Pilates.

Älykellot tulevat myös tukemaan UWD-tekniikkaa, jolla pystytään yhdistämään laitteet älyautojen avaimiin ja älykodin avaimiin. Myös uudelleen suunnitellun Home-sovelluksen avulla käyttäjät voivat lähettää viestejä HomePod tai HomePod mini -laitteille, käyttää älykameroita ja kodinkoneita.

Applen uuden watchOS 8 -käyttöjärjestelmän kehittäjille suunnattu versio on nyt ladattavissa ja julkinen beetatestaus alkaa heinäkuussa. Vakaa versio käyttöjärjestelmästä tullaan julkaisemaan syksyllä.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple