AppleiOSYleinen

Apple tuo iOS 16 -käyttöjärjestelmän mukana takaisin kauan kateissa olleen ominaisuuden

Applen uusi iOS 16.

Applen uusien iPhone-puhelimien julkaisuun on aikaa noin kuukauden verran ja samalla iOS 16 -käyttöjärjestelmän betatestit lähestyvät loppusuoraa ennen vakaan version jakelun alkamista.

Applella on ollut tapana lisäillä ominaisuuksia myös betatestin aikana käyttöjärjestelmään ja tällä kertaa iOS 16 -käyttöjärjestelmän kehittäjille tarkoitettuun betaversioon numero 5 on tehty yksi kaivattu uudistus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iOS 16 -käyttöjärjestelmässä lovella varustettuihin iPhoneihin saa ensi kertaa näkyviin akun varausprosentin. Ominaisuus on tuttu takavuosien iPhoneista, aikaa ennen Applen loviratkaisua. Tähän asti lovella varustetuissa iPhoneissa on näkynyt vain akkupalkki puhelimen oikeassa yläkulmassa. Prosentit sensijaan on nähnyt vasta, kun on vetänyt iPhone-puhelimien hallintakeskuksen auki puhelimen oikeasta yläkulmasta.

Apple on tuonut kaivatun ominaisuuden takaisin. Kuva: Theapplehub-niminen Twitter-tili.

Ominaisuuden saa tulevassa iOS 16 -versiossa päälle menemällä iPhonen asetuksiin ja valitsemalla sieltä akku, josta löytyy akun varausprosentti painike. Tämän jälkeen akun varausprosentti näkyy jatkossa akkupalkin sisäpuolella. Ominaisuus ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa saataville iPhone XR, 11, 12 mini- ja 13 mini -puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iOS 16 -käyttöjärjestelmän suurin uudistus tänä vuonna on täysin uudistettu lukitusnäyttö. Lukitusnäyttöön pystyy laittamaan widgettejä ja muuttamaan kellon fonttia sekä värejä. Taustakuvia saa laitettua jatkossa useamman ja ne vaihtuvat käyttäjän halutessa esimerkiksi tunnin välein uuteen kuvaan.

iOS 16 -käyttöjärjestelmä saapuu kaikkien käyttäjien ladattavaksi todennäköisesti syyskuun puolenvälin tienoilla. iOS 16 vaatii toimiakseen iPhone 8 tai sitä uudemman iPhone-puhelimen.

Lähde: Theapplehub-niminen Twitter-käyttäjä

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple