HMD globalNokiaYleinen

HMD Globalilta tulossa uusi kannettava Nokia-kaiutin – kuvat ja tietoja paljastui sertifioinnista

Nokia Portable Wireless Speaker 2

Suomalainen HMD Global on julkistamassa uuden Nokia-brändiä kantavan Bluetooth-kaiuttimen. Vuonna 2020 yhtiöltä nähtiin Nokia Portable Wireless Speaker -kaiutin, mutta nyt kaksi vuotta myöhemmin on luvassa seuraaja. Kyseessä on nimeä Nokia Portable Wireless Speaker 2 kantava laite.

Yhdysvaltalainen FCC-sertifiointitietokanta on paljastanut tulevasta kaiuttimesta käyttöoppaan ja kuvia, joista saadaan jo hyvä käsitys tulevasta laitteesta. Kyseessä on myös sama laite, josta HMD Global itse julkaisi jo heinäkuussa kuvan Twitter-tilillänsä, mutta poisti sen nopeasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia Portable Wireless Speaker 2 (SP-102) -kaiuttimen yläosassa nähdään kaiutinritilä, josta ääni tulee läpi. Alaosaan on saatu kuminen rinkula, joka pitää kaiuttimen paikallaan. Kaiuttimen etupuolella on useita painikkeita, joista laite saadaan päälle tai voidaan säätää äänenvoimakkuutta tai pysäyttää musiikin toistaminen.

Kuvat paljastavat kaiuttimessa olevan myös rannehihnaa varten tehty kolo ja kaiuttimen kyljessä on Nokia-logo. Kaiuttimen kyljessä on myös luukku, jonka takaa löytyy audio-liitin, USB-C-latausliitin sekä muistikorttipaikka. Nähtävästi kaiuttimella voidaan toistaa muistikortille tallennettua musiikkia itsenäisesti ilman esimerkiksi puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöoppaan mukaan kaiutin tukee myös tilaa, jossa kaksi samanlaista kaiutinta voidaan yhdistää. Tämän ansiosta pitäisi kaiuttimien pystyä tarjoamaan stereoääni, sillä musiikki tulee samaan aikaan molemmista kaiuttimista.

Sertifiointi ei kuitenkaan paljasta kaiuttimesta kovinkaan paljoa muuta mielenkiintoista. HMD Global on vahvistanut järjestävänsä 1. syyskuuta IFA-messujen alla uusien tuotteiden julkaisutilaisuuden. Alle kuukauden päästä saatettaisiin siis nähdä uusi kaiutin tulevien 5G-yhteydet tarjoavien älypuhelimien rinnalla.

Nokia Portable Wireless Speaker 2

Lähde: FCC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global