AppleYleinen

Apple vahvisti: RCS-tuki tulossa iPhone-puhelimiin vihdoin ensi vuonna

Apple iPhone 15 Pro Max

Apple on kertonut merkittävästä uudistuksesta, joka on tulossa iPhone-puhelimiin ensi vuonna. Yhtiö on vahvistanut 9to5mac.com-sivustolle odotetun RCS-tuen olevan vihdoin tulossa.

Aikaisemmin Apple ei ole antanut periksi asian suhteen, ja se on aiheuttanut närää erityisesti Yhdysvalloissa. RCS tulee käyttöön iOS-käyttöjärjestelmässä ensi vuodesta lähtien. RCS on iMessage-tyyppinen standardi, joka toimii SMS:n päällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on kertonut integroivansa RCS:n puhelimiinsa, mutta se eroaa silti edelleen Applen tutusta iMessagesta. Apple ei ole suoraan sanonut, miten muutos tullaan toteuttamaan, mutta odotettavasti RCS:n kautta lähetetyt viestit tulevat edelleen erottumaan vihreinä kuplina iPhoneissa.

RCS tuo mukanaan monia iMessage-tyyppisiä ominaisuuksia, joka helpottaa viestintää iPhonen sekä Androidin välillä. Ominaisuuksia ovat muun muassa lukulähetystiedot, kirjoitusilmaisimet, korkealaatuisien kuvien ja videoiden jakaminen sekä sijainnin jakaminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Ensi vuonna lisäämme tuen RCS:lle, standardille, joka on julkaistu GSM Associationin toimesta. Uskomme, että RCS tarjoaa paremman yhteentoimivuuskokemuksen verrattuna SMS:ään tai MMS:ään. Tämä toimii rinnakkain iMessagen kanssa, joka jatkaa parhaana ja turvallisimpana viestintäkokemuksena Apple-käyttäjille”, kommentoi Applen edustaja 9to5Mac-sivustolle.

Lähde: 9to5mac.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple