AppleYleinen

Apple Watch Series 9- ja Watch Ultra 2 -älykellot julkaistiin – Pieniä, lähes olemattomia päivityksiä

Apple Watch Series 9

Apple on julkistanut tänään uudet Apple Watch Series 9 -sarjan älykellot, joiden kerrotaan olevan toistaiseksi tehokkaimmat kellot. Mistään merkittävästä päivityksestä ei ole kyse, vaan Apple on tehnyt yllättävän vähän uudistuksia.

Apple Watch Series 9 tulee saataville neljässä alumiinisessa värissä, jotka ovat hopea, pinkki, musta ja kultainen. Lisäksi kelloista on ruostumattomasta teräksestä valmistetut värit, jotka ovat kulta, hopea sekä grafiitti.

Kellon ennakkomyynti on nyt aloitettu, ja toimitukset käynnistyvät 22. syyskuuta. Apple Watch Series 9 tulee saataville kahdessa koossa, jotka ovat 41 millimetriä ja 45 millimetriä. Apple Watch Series 9 -älykellon hinnat ovat alapuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alumiiniversiot:

  • Apple Watch Series 9, 41 mm, GPS: alkaen 459 €
  • Apple Watch Series 9, 41 mm, GPS + Cellular: alkaen 579 €
  • Apple Watch Series 9, 45 mm, GPS: alkaen 489 €
  • Apple Watch Series 9, 45 mm, GPS + Cellular: alkaen 609 €

Ruostumaton teräs:

  • Apple Watch Series 9, 41 mm, GPS + Cellular: alkaen 809 €
  • Apple Watch Series 9, 45 mm, GPS + Cellular: alkaen 859 €

Suurin uudistus on kellon uusi S9-järjestelmäpiiri, jonka luvataan olevan erittäin iso päivitys suorituskyvyn osalta. Applen mukaan erityisesti grafiikkasuorituskyky on parantunut 30 prosentilla verrattuna edeltäjään. Uutuuskellot tuovat mukanaan myös parannuksia Ultra-wideband-piiriin, joka on nyt toisen sukupolven versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on saanut myös päivitystä. Tarjolla on edelleen sama lähes kehyksetön LTPO OLED -näyttöpaneeli, joka on aikaisempaa selvästi kirkkaampi. 2000 nitin kirkkauden osalta parannusta on siis jopa tuplasti. Apple kehuskelee myös näytön yltävän jopa 1 nitin kirkkauteen, joten näytön saa hämärässä erittäin pienelle kirkkaudelle.

Apple on pyrkinyt keksimään myös uusia ominaisuuksia. Yksi näistä on kaksoisnapautusele, jonka avulla voi vastata puheluihin tai hallita musiikkia tuplanapauttamalla etusormea sekä peukaloa yhteen. Ominaisuus ei ole heti saatavilla, vaan Applen mukaan se tulee päivityksenä ensi kuun aikana. Apple mahdollistaa nyt myös Sirin pääsyn käsiksi terveystietoihin, joten terveystietoja voidaan päivittää Sirin kautta äänikomennoilla.

Watch Series 9 -älykellon luvataan tarjoavan edelleen saman 18 tunnin akunkeston. Käyttöjärjestelmänä on Applen uusin watchOS 10 heti tuoreeltaan. Apple on myös päivittänyt yhtiön tarjoamia rannekevaihtoehtoa, jotka ovat jatkossa hiilineutraalisempia.

Muilta osin kellot ovat pysyneet ennallaan, eikä muutoksia ole suuremmin tarjolla. Watch Series 9 tukee tuttuja terveys- ja urheilutoimintoja, joista tärkeimmät ovat veren happipitoisuuden mittaus sekä EKG. Kellot tunnistavat myös ruumiinlämmön, tarjoavat Hätätila SOS -toiminnon ja kestävät vettä 50 metriin asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple Watch Ultra 2

Apple teki myös pieniä päivityksiä Apple Watch Ultraan, josta julkaistiin nyt Watch Ultra 2 -versio. Kyseessä on tekninen päivitys näytön ja suorituskyvyn osalta, mutta mitään mullistavaa ei ole tarjolla.

Watch Ultra 2 on tarkoitettu erityisiin ja rankkoihin olosuhteisiin, joten se on rakennettu järeäksi. Näyttö on saanut uuden arkkitehtuurin ansiosta parannusta. Siinä on jatkossa 3000 nitin maksimikirkkaus, joten luettavuus on erinomainen kirkkaassa säässä. Apple on luonut myös uuden kellotaulun, jossa on enemmän reaaliaikaista dataa. Se tukee myös yötilaa, jossa kellotaulu muuttu punaiseksi.

Kellon sisällä on uusin S9-piiri, joka tuo mukanaan paljon paremman suorituskyvyn. Lisäksi Apple on päivittänyt mukaan toisen sukupolven ultrawide-band-piirin. Ultra 2 on saanut Series 9 -kelloissa nähnyn uuden eleohjattavuuden, jolla kaksoisnapauttamalla etusormea ja peukaloa yhteen voidaan vastata puheluun tai hallita musiikkia.

Apple lupaa kellolle edelleen 36 tunnin akunkeston tyypillisessä käytössä sekä 72 tunnin akun matalan käytön tilassa. Käyttöjärjestelmänä on uusin watchOS 10, joka tuo uudistuksia erityisesti pyöräilijöille. Uuden käyttöjärjestelmän parannuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Apple Watch Ultra 2 on ennakkomyynnissä tänään, ja toimitukset alkavat 22. syyskuuta. Hinnat alkavat 909 eurosta.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple