AppleYleinen

Applen ensi vuoden iPhone-puhelimet saattavat saada historiallisen kamerauudistuksen – korealaisyritys investoi huomattavasti tuotannon kasvattamiseen juuri sopivaan aikaan

Apple iPhone 13 Pro Max

Raporttien mukaan Apple tulee julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna iPhone 14 -sarjan älypuhelimet päivittäen erityisesti pro-malleja, mutta ensi vuonna luvassa saattaa olla myös merkittäviä uudistuksia. Alan lähteiden mukaan eteläkorealainen kamerakomponenttien toimittaja olisi tehnyt jo nyt sopimuksen Applen kanssa.

Jahwa Electronics on kertonut suunnittelevansa käyttävänsä 143 miljoonaa euroa uuden tuotantolaitoksen rakentamiseen. Yritys toimittaa tällä hetkellä optisen kuvanvakautuksen (OIS) laitteita Samsungille uusia Galaxy S22 -puhelimia varten. Uuden tuotantolaitoksen rakentamisen on raporttien mukaan vahva osoitus siitä, että Apple ja Jahwa aloittavat yhteistyön tekemisen. Yleensä Apple pyytää uusia toimittajia rakentamaan tuotantolinjoja yhtiön suuriin tarpeisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eteläkorealaisen yrityksen raportoidaan aloittavan todennäköisesti ensi vuoden toisella neljänneksellä OIS-komponenttien toimittamisen Applelle. Uusien tuotantolaitoksien tilat vaativat Applen hyväksynnän, joten prosessissa odotetaan kestävän ainakin vuoden verran.

Uusissa tiloissa valmistettavat OIS-komponentit ovat todennäköisesti suunnattu telekameroihin. Jahwa Electronics on aikaisemmin tuottanut myös kameramoduuleita, mutta poistui tältä markkinalta vuonna 2020. Muutoksen jälkeen yhtiö kertoi keskittyvänsä OIS-vakautuksen ja automaattitarkennuksen komponentteihin.

Koska Apple on tekemässä muutoksia telekameraan, niin muutos saattaa viitata mahdollisesti suurempaankin uudistukseen. Applen on uskottu tuovan iPhone 15 -mallistoon ensimmäistä kertaa periskooppikameran, joten OIS-komponentit voivat olla merkki paremmasta zoomauksesta. Ainakin todennäköisesti edistyneempi zoom-kamera on työn alla.

Lähde: Thelec.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple