AppleYleinen

Applen uudet iPhone 13 -puhelimet pakottavat lähikuvissa käyttämään makrotilaa – myöhemmin julkaistava päivitys korjaa ongelman

Applen uudet iPhone 13 -puhelimet tarjoavat aikaisempaa kehittyneemmät kamerat ja mukaan on saatu myös ensimmäistä kertaa makrokuvaustila, joka on löytynyt jo vuosia Android-puhelimista. Makrotila on mahdollistettu uusien ultralaajakulmakameroiden ansiosta, mutta erikoisesti Apple pakottaa käyttäjiä hyödyntämään makrotilaa lähikuvauksessa jatkuvasti.

Makrokuvaustila ei ole iPhone 13 -puhelimien julkaisun aikaan valitettavasti valinnainen ominaisuus, vaan Apple pakottaa puhelimien käyttäjät hyödyntämään tilaa. iPhone 13 -puhelimissa makrotila otetaan automaattisesti käyttöön kuvattaessa kohteita läheltä. Makrotilassa käytetään ultralaajakulmakameraa, joka mahdollistaa tarkan kuvaamisen selvästi lähempää kuin pääkamera. Monet käyttäjät kuitenkin haluaisivat kuvata kuvia läheltä myös pääkameran avulla, mutta iPhone 13 -puhelimilla se ei ole tällä hetkellä mahdollista millään tavalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nähtävästi Apple on kuitenkin tajunnut ongelman, sillä myöhemmin syksyn aikana julkaistava päivitys mahdollistaa automaattisen makrotilan poistamisen käytöstä. Apple on vahvistanut asian YouTubettaja Marques Brownleelle, joka on jakanut saamansa tiedon Twitterissä.

Toistaiseksi automaattisen makrotilan poistaminen käytöstä ei ole mahdollista normaaleissa kuvissa. Videokuvauksessa iPhone 13 -puhelimilla voidaan ottaa käyttöön kameran lukitseminen, joka estää automaattisen kameroiden vaihtamisen videokuvauksen aikana.


Lähde: Twitter (Marques Brownlee)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple