MicrosoftYleinen

Microsoft julkisti Android 12L -päivityksen Surface Duo- ja Surface Duo 2 -puhelimille – mukana Windowsia muistuttava ilme

Microsoft on ilmoittanut aloittaneensa jakamaan Android 12L -käyttöjärjestelmäpäivitystä yhtiön Surface Duo- ja Surface Duo 2 -puhelimille. Android 12L tarjoaa paljon optimointeja taittuville ja monen näytön laitteille, mutta tällä kertaa Microsoft tuo päivityksen mukana myös käyttöliittymän, johon on haettu inspiraatiota Windowsista.

Google julkisti Android 12L -version jo maaliskuussa, ja se oli suunniteltu suurille näytöille, taittuville laitteille sekä tableteille. Microsoft on päättänyt hypätä kokonaan Android 12 -version yli, ja tuonut puhelimilleen Android 12L -version suoraan Android 11 -version jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistajan mukaan uusin päivitys rakentaa vahvemman yhteyden Surface Duo -laitteiden ja Windows 11 -tietokoneiden välille. Microsoft on toteuttanut Androidin päälle oman käyttöliittymän, joka muistuttaa vahvasti Windows 11:n tarjoamaan käyttökokemusta. Aikaisemmin Surface Duo -puhelimet ovat tarjonneet pitkälti puhdasta Androidia muistuttavan kokonaisuuden.

Android 12L -päivityksen myötä tarjolla on yhteiset kuvakkeet, värit sekä säätimet, mutta myös uudet pika- ja järjestelmäasetukset. Microsoft lupaa tuoda päivityksen myötä Windowsin eloisuutta Androidiin. Mukana on tietysti myös Android 12 -version uusimmat ominaisuudet, kuten kameran ja mikrofonin ilmaisimet ja kytkimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen myötä laitteet tukevat myös Surface Slim Pen 2 -kynän avulla avattavaa Inking-valikkoa, jossa voi olla pikavalinnat neljälle kirjoitus- ja piirustussovellukselle. Valikossa on myös muita pikakuvakkeita sekä akun varaustaso. Microsoft on tuonut mukaan myös OneDrivelle uuden kuvat-widgetin sekä nyt myös vaihtaminen iPhonesta on helpompaa.

Android 12L on nyt jaossa Surface Duo- ja Surface Duo 2 -puhelimille.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft