ArvostelutIntexJollaSailfish OSYleinen

Arvostelussa Intex Aqua Fish – 70 euron puhelimeksi hyvä, mutta kamera pettää

 Ai Intel? Ei, vaan Intex! Intex Technologies ei varmasti sano monellekaan suomalaiselle yhtään mitään, mutta kyseessä on kuitenkin suuri Intialainen matkapuhelinvalmistaja. Henkilökohtaisesti en itsekään tiennyt ennen vuoden 2015 heinäkuuta, että kyseinen yritys on olemassa. Intex Technologies tuli silloin minulle aivan uutena tuttavuutena, kun Jolla toi sen maailmankartalle ilmoittamalla Intexin olevan ensimmäinen lisensointikumppani Sailfish OS -käyttöjärjestelmälle.

Intexin puhelinta saatiin odottaa pitkään lisensointi ilmoituksen jälkeen, sillä loppujen lopuksi puhelin saapui epäselvyyksien kera myyntiin vasta tasan vuoden päästä ilmoituksesta, eli 16.7.2016, vaikka Intexin ensimmäisen Sailfish OS-laitteen piti tulla myyntiin jo ennen vuoden 2015 loppua. Uutuuspuhelin kantaa nimeä Intex Aqua Fish ja se on täysin sama puhelin kuin Jolla C. Intex Aqua Fish on siis kokonaisuudessaan Jollan kehittämä, eikä Intexillä ole puhelimen kanssa juurikaan tekemistä, jollei oteta lukuun yhtiön logoa laitteen takana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intex Aqua Fish on saatavilla ainoastaan Intiassa, mutta jotkin Ebayn myyjät ovat avanneet toimituksia myös Eurooppaan. Tilasin puhelimen Intiasta, kun myynti alkoi, sillä en päässyt testaamaan Jolla C -puhelinta sen rajallisen saatavuuden vuoksi. Julkaisin elokuussa ensitunnelmat puhelimesta, mutta nyt parin kuukauden jälkeen minulle on syntynyt kirkas käsitys siitä, millainen puhelin todellisuudessa on. Intex Aqua Fish ei ole teknisesti kovinkaan hyvällä tasolla, mutta mielestäni siitä löytyy verrattain hyvät ominaisuudet 70 euron puhelimelle.

Tässä arvostelussa tulemme tutustumaan Aqua Fishiin perinpohjaisesti. Kerron puhelimen vahvuusalueet sekä huonot puolet. Tutustumme myös laajasti puhelimessa käytettävään Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmään sekä laitteen muihin ominaisuuksiin. Arvostelussa vertaan puhelinta useasti Jollan alkuperäiseen puhelimeen sekä vastaavilla ominaisuuksilla varusteltuun Microsoft Lumia 650 -puhelimeen.

img_9928

Tekniset tiedot
Intex Aqua Fish
Mitat: 142x72x9.6 mm
Paino: 150 g
Näyttö: 5.0 tuumaa IPS LCD (720×1280)
Suoritin: neliytiminen Snapdragon 212 (Adreno 304)
Muisti: 2 gigatavua RAM-muistia 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 8 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin etukamera
Akku: 2500 mAh (irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Sailfish OS 2.0.2.51 (Aurajoki)
Muuta: muistikorttipaikka ja SuperApps

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot (Olet tässä)
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö
 4. Kamera
 5. Akku
 6. Tekniikka
 7. Käyttöjärjestelmä
 8. Myyntipakkaus
 9. Yhteenveto
 10. Intex Aqua Fish kuvina

Intex Aqua Fish

4.2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. ”Android-sovellukset toimivat pääasiassa tökkien sekä kaatuillen” Kova statementti. Itse en tuota allekirjoita.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut