AndroidArvostelutLG

Arvostelussa LG G4. Tekeekö nahkakuori puhelimesta laadukkaan?

Myös LG on julkaissut aiemmin tänä vuonna uuden huippupuhelimen. Uutuuspuhelin on LG G4, joka on ollut nyt minulla muutaman viikon testissä, joten ajattelin kirjoitella tästäkin mallista muutamia ajatuksia ylös. LG G4 on mielestäni yksi parhaiten onnistuneista Android-lippulaivoista tänä vuonna. Suurimmaksi kilpailijaksi laitteelle voisi sanoa Samsungin Galaxy S6-mallit.

LG ei ole uuden puhelimensa kanssa lähtenyt kilpailemaan metallisella tuntumalla, vaan pitäytynyt vieläkin muovirakenteessa. Normaali LG G4 versio sisältää vakiona muovisen takakuoren, mutta puhelimesta on saatavilla myös versio, jossa haetaan laatutuntumaa nahkaisen takakuoren avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG G4 on myös suorituskyvyiltään hyvällä tasolla ja henkilökohtaisesti ihastuin puhelimen selkeään, tarkkaan ja kirkkaaseen näyttöön. Puhelimesta löytyy myös omaan mieleeni todella mukavan laadukas kamera.

IMG_2442


Puhelimen tekniset tiedot:

  • Mitat: 148,9 x 76,1 x 9,8 mm
  • Paino: 155 g
  • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1
  • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 808
  • Muisti: 3GB RAM, 32 GB tallennustilaa
  • Kamera: 16 Mp ja 8Mp
  • Akku: 3000 mAh

Myyntipakkaus

Myyntipakkaus on ulkoisesti varsin tutun näköinen muista LG puhelinmalleista. Pakkaus on pahvinen pieni punavalkoinen laatikko, jonka sisältä paljastuu itse puhelin ensimmäisenä. Pakkauksesta löytyy myös kuulokkeet ja laturi. Pakkauksesta löytyy myös muovinen takakuori, jos on ostanut version, jossa on vakiona nahkainen takakuori.


Näyttö

IMG_2471

Näyttö on yksi puhelimen parhaimmista seikoista, sillä se on suuri 5,5-tuuman kokoinen sekä se on tarkka ja selkeä. LG käyttää puhelimen näytössään IPS Quantum Display-teknologiaa, jonka pitäisi varmistaa, että näyttö tuottaa hyvälaatuista ja LG:n mukaan ”elävää kuvaa”. Testissä huomasin, kuinka hyvin G4:n näyttö oikeasti toisti värit. Tässä kohdassa LG on mennyt parempaan suuntaan, vaikka yhtiön puhelimia ei olekaan voinut moittia näytön laadukkuudesta ennenkään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on myös puhelimessa todella kirkas ja näytössä olevista asioista saa helposti selvää myös auringonvalossa. LG G4:n näyttö on tarkkuudeltaan todella tarkka, sillä näytöstä löytyy 2560×1440 pikseliä, joka on varsin paljon. Yksittäisien pikseleiden löytäminen on siis todella kiven alla, sillä niitä on haastava nähdä paljain silmin, toisin sanoen voisikin sanoa, että pikseleitä on mahdoton havaita.


Laatutuntuma

Laadullisesti LG G4 jää mielestäni jälkeen esimerkiksi Galaxy S6-malleille tai Huawein P8-huippupuhelimelle, sillä puhelimesta ei löydy metalliin perustuvaa rakennetta. Mutta mielestäni tämäkin on jo tarvittavan laadukas puhelin takakuoriensa ansiosta. Kysymys siis kuuluukin, että tarvitseeko LG G4 metallia? Tämä on se kysymys, jota olen miettinyt testaillessani puhelinta, sillä kyllä G4 on näinkin jo varsin mukavan oloinen kädessä. Nykypäivänä trendi on, että huippupuhelin koostuu metallista ja lasista tuoden mukanaan laitteelle jämäkän olemuksen. Kysymys on varmasti monien huulilla, jos esimerkiksi puntaroi Samsungin Galaxy S6 ja tämän LG:n G4:n välissä. Tämä on toki mielipideasia, eikä minullakaan ole tähän suoraa vastausta. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että puhelin on jämäkkä ja laadukkaan oloinen ja G4 täyttääkin kaikki omat vaatimukseni.

Testissäni LG G4 kesti myös mukavasti kovaakin rasitusta ja käyttöä, joten käytössäni puhelin ei päässyt helpolla. Puhelimen näyttö ei juuri naarmuuntunut, joka on todella positiivinen asia ja näin ollen ylimääräiset suojamuovit ovat turhia. Näyttöä on suojaamassa Gorning Gorilla Class 3, joka ei ole lasin uusin versio, mutta ajaa silti asiansa mukavasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG haluaa selvästi tuoda puhelimiinsa G Flex-sarjan malleista tutuksi tullutta kaarevaa näyttöä myös muihin puhelimiinsa. Myös G4 sisältää loivasti kaartuvan näytön, jonka pitäisi parantaa käyttökokemusta, mutta puhelimessa kaarevanäyttö jää pienemmälle huomiolle, sillä kaarevuutta ei edes huomaisi, jos sitä ei tietäisi.


Kamera

IMG_2453

Kamera on G4:ssä huippuluurille ominaisesti laadukas sekä markkinoiden parhaimmistoa. Puhelimesta löytyy 16 megapikselin suuruinen takakamera, jolla saa teräviä ja loistavia kuvia.

LG on myös parannellut omaa kamerasovellustaan ja nyt kameraohjelmisto on paljon monipuolisempi. Kamerasta löytyy kolme eri kuvaustilaa, jotka ovat suunnattu eritasoisille käyttäjille. Ensimmäinen tila on yksinkertainen, jolloin näytöllä ei näy mitään säätöjä, toinen tila on taasen normaalitila, jota käytetään yleisesti. Tällöin näytöllä näkyy muutamia säätöjä. Kolmas tila on taasen suunnattu enemmän ammattilaisille, jolloin näyttöön tulee reilusti säätö mahdollisuuksia ja kuvaaminen haastevoituu. Tässä tilassa voi säädellä muun muassa suljinnopeutta, valotusta ja ISO-arvoa.

Puhelimen takakameran yhteyteen on laitettu myös lasertarkennus, jonka ansiosta kuvan saa napattua varsin nopeasti. Oman kokemuksen mukaan puhelimella saa todella nopeasti otettua kuvan ja nopeus on mielestäni vain valttia verrattuna esimerkiksi Huawein P8-huippupuhelimeen.

LG käyttää myös G4:n kamerassa Color Spectrum Sensor-kennoa, joka käyttää infrapunaväriä valon analysointiin ja mittaamiseen ennen kuvan ottamista. Tämän ansiosta LG lupaa, että kuvista tulee paljon elävämpiä ja luonnollisempia myös heikossa valaistuksessa.

Puhelimen etukamerasta löytyy 8 megapikseliä, joka on puolet takakameran megapikselien määrästä. Etukameralla saa myös hyviä ja teräviä kuvia.


Akku

Puhelimesta löytyvä akku on varsin suuri ja akku riittää mukavasti toista päivää. Suurin puhelimen plussista on, että akku on irrotettavissa helposti, joka on irrotettavan takakuoren ansiota. Puhelimesta löytyvä akku on suuruudeltaan 3000 milliampeerituntia. Puhelin tukee myös pikalatausta, jonka ansiosta akku latautuu nopeasti täyteen. Henkilökohtaisesti pidän ominaisuudesta, mutta se tuo mukanaan myös ongelmia. Tosin ongelmana on yleensä ollut pieni akkukapasiteetti, jonka takia akkua on joutunut lataamaan useasti. Onneksi LG G4:n akku on jo sen verran suuri, että sillä pärjää helposti yhden päivän.


Muutama sana takakuoresta

IMG_2447

Testissä olleessa laitteessa oli nahkainen takakuori vakiona, joten en päässyt testaamaan muovisia kuoria. Nahkaiset versiot ovat varsin tyylikkäitä sekä mukavan oloisia kädessä. Pääsin testaamaan kahta eri nahkaversiota toinen oli musta ja toinen taasen ruskea. Näissäkin kuorissa on paljon eroavaisuuksia. Esimerkiksi musta nahkaversio on paljon muovisemman oloinen, kuin ruskea. Ruskea versio on paljon pehmeämpi sekä muistuttaa tuntumaltaan enemmän oikeaa nahkaa.

LG G4 on saatavilla kolmella muovikuorella ja kolmella nahkakuorella kaupasta. Muovisina puhelinta on saatavilla väreillä Shiny Gold (kultainen), Metallic Gray (harmaa), Ceramic White (valkoinen) ja nahkaisina laitetta on saatavilla ruskeana, mustana ja punaisena.


Mielipiteitä ohjelmistosta

LG G4 perustuu Android-käyttöjärjestelmään, joka ei ollut minkäänlainen yllätys, sillä LG käyttää pääasiallisena käyttöjärjestelmänä juuri Googlen Androidia. LG on rakentanut oma käyttöliittymän Android 5.1:n päälle. LG:n käyttöliittymää kutsutaan nimellä UX 4.0, joka on varsin normaalin näköinen. Tämän ansiosta käyttöön otto on helppoa, mutta myös LG on langennut muiden Android-valmistajien tapaan täyttämään puhtaan Android-kokemuksen kaikenlaisella omalla ohjelmistolla, joka ei tee kokemuksesta pelkästään ärsyttävää vaan myös hitaan. En tässä arvostelussa rupea käymään ohjelmistoa sen enempää läpi, sillä suuria muutoksia ei ole tullut. Ohjelmisto on käyty läpi muissa LG-puhelimien arvosteluissa.


Tekniikka

IMG_2364

Tämä LG:n uusin huippupuhelin loistaa kameransa ja näyttönsä puolesta, eikä sisällä hyrräävä tekniikkakaan juuri tee poikkeusta. Puhelimen sisällä hyrrää Snapdragon 808-järjestelmäpiiri, joka on hieman tehottomampi kuin esimerkiksi yhtiön G Flex 2-mallissa käyttämä Snapdragon 810-piiri. LG on valinnut puhelimeensa Snapdragon 808-piirin silmälläpitäen 810-piiriä vaivanneet ylikuumenemisongelmat. Suurta eroa siis suorittimien tehoista ei löydy. Puhelin suoriutuu helposti raskaimmistakin ohjelmistoista. Tavallisessa käytössä puhelin toimii moitteitta ja sujuvasti, eikä kaatumisia tai muita ongelmia ollut havaittavissa.

Testilaitteessa ei ollut vielä valmista ohjelmistoversiota, mutta silti käyttökokemus oli jo nyt todella toimiva.

Puhelimen sisältä löytyy 3 gigatavua RAM-muistia sekä riittävät 32 gigatavua tallennustilaa. LG on lisännyt puhelimeen myös tuen Micro SD-muistikorteille, joten muistin ei ihan heti pitäisi loppua.


Yhteenveto

IMG_2382

LG on onnistunut mielestäni tämän vuotisen huippupuhelimensa kanssa, sillä puhelimen näyttö, kamera sekä akunkesto vakuuttivat allekirjoittaneen. En näe siis syytä, miksi en suosittelisi laitetta tämän lukeville. Suosittelen silti kaikkia LG G4 puhelinta harkitsevien ostamaan nahkakuorisen version, jos haluaa pientä mukavaa Premium-tuntumaa laitteelleen. Nahkakuorilla varustetut versiot maksavat noin 25 euroa enemmän kuin tavallinen muovikuorilla varusteltu versio. Tavallinen versio maksaa 629 euroa ja nahkakuorilla varusteltu versio taasen 645 euroa.


 

LG G4 Arvostelu

8.8

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Nättejä kuvia tulee kyllä vehkeellä. Yleisesti palautetta SuomiMobiilista: Kannattaisi ehkä pyytää jotain toista henkilöä oikolukemaan nämä tekstit, usein pieniä kirjoitusvirheitä 🙂 Hattua täytyy kyllä silti nostaa nuorelle kaverille, joka jaksaa näitä lähes? ilman palkkaa vääntää. Jatka samaan malliin!

    1. Hei, kiitos palautteesta. Tosiaan pitkistä teksteistä on haastava löytää omia kirjoitusvirheitä ja on todella hankalaa löytää toista henkilöä, joka oikolukisi näitä tekstejä. Kiitos vielä hyvästä palautteesta ja jatketaan samaan malliin ainakin tämän kommentin jälkeen 🙂

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android