Arvostelussa OnePlus 3 – voiko parempaa puhelinta löytyä?

5
Näytetään 1

IMG_9728OnePlus on jo monelle suomalaiselle tuttu valmistaja. Tämä kiinalainen valmistaja tuli muutama vuosi sitten järisyttämään matkapuhelinmarkkinoita viemällä älypuhelinten hintakilpailun aivan uudelle tasolle. Tänä vuonna yhtiöltä tuli jo peräti neljäs puhelinmalli, joka kantaa nimeä OnePlus 3. Kyseinen puhelin saapui myös SuomiMobiilin testiin joitakin viikkoja sitten Elisan kautta. Elisa onkin Euroopan ensimmäinen ja ainoa operaattori, joka on saanut kunnian saada OnePlussan puhelimet valikoimaansa. Myös OnePlus 3 saapui Suomeen Elisan kautta nopeasti julkaisun jälkeen, mutta kaikki Suomeen tuodut puhelimet ovat järjestelmällisesti menneet kaupaksi hyvin nopeasti.

OnePlus 3 on puhelimena hyvin mielenkiintoinen, sillä se on jotain täysin muuta, mitä olemme tottuneet näkemään 400 euron hintaluokassa. Puhelimesta löytyy 700 euron puhelimelle tyypilliset ominaisuudet, joten OnePlus 3:a ei ole hinnalla pilattu. Henkilökohtaisesti olen vakuuttunut puhelimesta, joka on erityisesti laadukkaan rakenteen, hyvän kameran sekä riittävän tehokkaan raudan ansiota.

Tässä arvostelussa tulen käymään OnePlus 3:n läpi ja kerron omia mielipiteitäni puhelimesta. Näin aluksi voisin kuitenkin kertoa, että itseasiassa kyseisestä puhelimesta ei löydy juurikaan pahaa sanottavaa omassa hintaluokassaan, joten OnePlus on jälleen kerran onnistunut tekemään loistavan puhelimen. Voin jopa väittää, että tällä hetkellä markkinoilta ei löydy mitään parempaa puhelinta, jossa yhdistyisi näin loistavat ominaisuudet sekä halpa hinta.

IMG_9739

Tekniset tiedot
OnePlus 3
Mitat: 152.7×74.7×7.4 mm
Paino: 158 g
Näyttö: 5.5 tuumaa AMOLED (1080×1920)
Suoritin: neliytiminen Snapdragon 820 (Adreno 530)
Muisti: 6 gigatavua RAM-muistia 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 16 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow (OxygenOS 3.2.2)
Muuta: Dash Charge & sormenjälkilukija

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot (Olet tässä)
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö & kamerat
 4. Akku, tekniikka ja sormenjälkilukija
 5. Käyttöjärjestelmä, myyntipakkaus ja yhteenveto
 6. OnePlus 3 kuvina

OnePlus 3 arvostelu

93%
93%
Paras puhelin
 • Laatu
  10
 • Käytettävyys
  10
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  9
 • Suorituskyky
  9
Näytetään 1

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

 • FoolishFinn

  Itsellä käytössä nyt noin 2kk ja ei tuosta juuri muuta pahaa sanottavaa löydä kun tuo OSn vakaus. Kaatumisia tulee ihan liian usein….joka päivä. Onneksi tuo kuitenkin rivakan rautansa ansiosta boottaa alle minuutissa taas toimintaan… Toisen imagen asentaminen käynyt mielessä mutta ei ole tullut tehtyä vielä. Luulen että tuo vakauskin siitä sitten paranee kun tuo OS saa muutaman päivityksen vielä. Onhan se vielä aika nuori.
  Ostaisinko uudelleen? joo…on se vaan sen verran peli…
  Ai niin…tuo form-factor…5.5 tuuman näytöllä….kun tulin iPhone4sta niin hieman ärsyttää tuo että kättä pitää siirtää jos haluaa klikata jotain yläreunassa ja perään mennä takasin tuolla alareunassa olevilla “nappuloilla” (siis nuo “home-buttonin” vieressä olevat).

 • Vinder

  Parempaa rautaa tuohon hintaan ei multa valmistajilta löydy tällä hetkellä, mutta itse puhelin olisi parempi, mikäli käyttöjärjestelmänä olisi Androidin sijasta Sailfish OS.

 • Pingback: Arvostelussa Moto G4 Plus – kova paketti pienellä hinnalla()

 • Matti M

  Paras puhelin tosiaan. Itellä nyt kuukausi ollut 1+3 64GB SOFT GOLD.

 • Pingback: Testissä OnePlus 3T – tuttu puhelin parilla parannuksella()

%d bloggaajaa tykkää tästä: