ASUSYleinen

ASUS laittoi jakoon Android 12 -päivityksen ROG Phone 5- ja ROG Phone 5S -älypuhelimille

ASUS ROG Phone 5

Asuksen viime vuoden huipputason pelipuhelimet on nyt päivitetty tuoreimpaan Android 12 -versioon. Päivitys on jaossa ROG Phone 5-, ROG Phone 5 Pro- ja ROG Phone 5 Ultimate -puhelimille sekä hieman päivitetyille ROG Phone 5S- ja ROG Phone 5S Pro -puhelimille. Aikaisemmin Asus on jakanut päivitystä jo Zenfone 8- ja Zenfone 8 Flip -puhelimille.

ROG Phone 5- ja ROG Phone 5S -sarjojen puhelimille kyseessä on versionumeroa WW-31.0810.1226.57 kantava päivitys, jolla on kokoa 3,4 gigatavua. Asuksen sivujen mukaan päivitys on jaossa Euroopassa, Venäjällä sekä muissa maissa globaalisti. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa asetusvalikon kautta: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitys. Jos päivitys ei vielä ole saatavilla OTA:na, niin asennuspaketin avulla pävittämisen ohjeet löytyvät Asuksen sivuilta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asuksen mukaan päivitys tarjoaa Android 12 -version uudistukset ja tärkeimmät ominaisuudet. Puhelimien ROG UI-käyttöliittymä saa muutoksia, jotka mahdollistavat helpomman käytön. Esimerkiksi Asus on nostanut esille helpomman navigoinnin, virtaviivaisen ohjauspaneelin ja paremmat mukauttamisominaisuudet.

Android 12 tuo mukanaan selviä uudistuksia erityisesti ulkoiseen toteutukseen, sillä Google on laittanut käyttökokemuksen täysin uusiksi. Käyttöjärjestelmässä luotetaan uudistettuun Material You -muotokieleen, joka takaa persoonallisemman käyttökokemuksen. Esimerkiksi dynaamisilla teemoilla voidaan taustakuvien perusteella muokata käyttöliittymän värimaailmoja automaattisesti. Lisäksi käyttöjärjestelmässä voidaan muokata kuvakkeita aikaisempaa monipuolisemmin ja yleisilmeestä on tehty modernimpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmoitusvalikosta Google on tehnyt aikaisempaa intuitiivisemman ja siinä on nyt vähemmän pikavalintoja, mutta paljon tuttuja säätöjä aikaisempaa suuremmalla. Google Payn ja älykodin toiminnot ovat nyt myös integroituna pika-asetuksiin. Asetuksien puolella Android 12 tarjoaa myös uuden yksityisyyden hallintapaneelin, joka antaa käyttäjälle yhdellä vilkaisulla tiedot käyttöoikeusasetuksista sekä siitä, mitä tietoja tietyt sovellukset käyttävät. Lisäksi Google on tehnyt muita merkittäviä parannuksia tietoturvaan. Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

LähdeASUS ROG Phone 5 (päivityspaketti)ASUS ROG Phone 5S (päivityspaketti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS