AndroidASUSYleinen

ASUS Zenfone 8- ja Zenfone 8 Flip -puhelimet saivat virallisen Android 12 -päivityksen

ASUS Zenfone 8 ja Zenfone 8 Flip

Asus on aloittanut odotuksien mukaisesti uuden Android 12 -päivityksen jakelun yhtiön tuoreimmille Zenfone-puhelimille. Aikaisemmin Asus vahvisti jo tuovansa päivityksen joulukuun aikana Zenfone 8- ja Zenfone 8 Flip -puhelimille ja nyt lupaukset on täytetty. Molemmille puhelimille Android 12:n jakelu on aloitettu porrastetusti 28. joulukuuta, mutta halukkaat voivat ladata asennuspaketin myös suoraan Asuksen sivuilta.

Zenfone 8 -mallille kyseessä on versionumeroa WW-31.1004.0404.73 kantava päivitys, jolla on kokoa 3,04 gigatavua. Zenfone 8 Flip -puhelimelle päivityksen versionumero on WW-31.1004.0404.61, ja kokoa sillä on 2,89 gigatavua. Asuksen sivujen mukaan päivitys on jaossa Taiwanissa, Euroopassa, Venäjällä, Japanissa sekä muissa maissa globaalisti. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa asetusvalikon kautta: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitys. Jos päivitys ei vielä ole saatavilla OTA:na, niin asennuspaketin avulla pävittämisen ohjeet löytyvät Asuksen sivuilta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asuksen mukaan päivitys tarjoaa Android 12 -version uudistukset ja tärkeimmät ominaisuudet. Puhelimien Zen UI-käyttöliittymä saa muutoksia, jotka mahdollistavat helpomman käytön. Esimerkiksi Asus on nostanut esille helpomman navigoinnin, virtaviivaisen ohjauspaneelin ja paremmat mukauttamisominaisuudet.

Android 12 tuo mukanaan selviä uudistuksia erityisesti ulkoiseen toteutukseen, sillä Google on laittanut käyttökokemuksen täysin uusiksi. Käyttöjärjestelmässä luotetaan uudistettuun Material You -muotokieleen, joka takaa persoonallisemman käyttökokemuksen. Esimerkiksi dynaamisilla teemoilla voidaan taustakuvien perusteella muokata käyttöliittymän värimaailmoja automaattisesti. Lisäksi käyttöjärjestelmässä voidaan muokata kuvakkeita aikaisempaa monipuolisemmin ja yleisilmeestä on tehty modernimpi.

Ilmoitusvalikosta Google on tehnyt aikaisempaa intuitiivisemman ja siinä on nyt vähemmän pikavalintoja, mutta paljon tuttuja säätöjä aikaisempaa suuremmalla. Google Payn ja älykodin toiminnot ovat nyt myös integroituna pika-asetuksiin. Asetuksien puolella Android 12 tarjoaa myös uuden yksityisyyden hallintapaneelin, joka antaa käyttäjälle yhdellä vilkaisulla tiedot käyttöoikeusasetuksista sekä siitä, mitä tietoja tietyt sovellukset käyttävät. Lisäksi Google on tehnyt muita merkittäviä parannuksia tietoturvaan. Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Asuksen ilmoittama listaus uudistuksista:

 1. Päivitetty järjestelmä Android 12 -versioon
 2. Uudistettu mobiilihallinta, yhteystiedot, puhelin, tiedostonhallinta, laskin, kello, galleria, sää, ääninauhuri, asetukset, tiedonsiirto, paikallinen varmuuskopiointi, ohjattu asennus ja järjestelmäpäivityssovellukset
 3. Pika-asetukset, ilmoituspaneeli ja äänenvoimakkuuspaneeli optimoitu Android 12 -tyyliseksi
 4. Lisätty tietosuojan näkymä, mikrofonin ja kameran ilmaisimet, näytä leikepöydän käyttö, likimääräinen sijainti ja mikrofonin käyttöominaisuudet
 5. ASUS Safeguard korvattu Android 12:n Emergency SOS -ominaisuudella
 6. Uusi widget-valikon suunnittelu käynnistysohjelmassa. Muokattu kuvakaappauksen sijaintia ja poistettiin hotseat-sovelluksen kuvakkeet Yleiskatsaus-sivulta
 7. Poistettu pika-asetukset-asettelu näyttöasetuksista
 8. ASUS Phone -sovelluksesta poistettu tuki SIP-puheluille, koska Android 12 ei tue SIP-puheluita
 9. Jotkin kolmannen osapuolen sovellukset eivät ole vielä yhteensopivia Android 12 -version kanssa

Lähde: ASUS Zenfone 8 (päivityspaketti), ASUS Zenfone 8 Flip (päivityspaketti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Onko tietoa onko tätä vielä jaeltu OTA:na Suomessa? Oma puhelin ei tunnu löytävän ainakaan pakettia.

 2. Itsekin ihmettelen missä OTA-päivitys viipyy, edelleen mennään Android 11:lla, vaikka 12 on julkaistu jo viime vuoden puolella ja nyt eletään jo helmikuuta 2022.. Olin yhteydessä Asuksen tukeen asiasta ja kysyin onko tämä normaalia, he vastasivat ettei päivitystä saa OTA:na ja antoivat linkin Asuksen sivuille manuaalista asennusta varten. Erikoista kylläkin tällainen järjestely, itse latasin päivityspaketin ja pian voisi laittaa asennus rullaamaan.

  Oma puhelimeni on Asus Zenfone 8 Flip.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android