ASUSYleinen

ASUS vahvisti: ROG Phone 6D Ultimate julkaistaan 19. syyskuuta MediaTekin järjestelmäpiirillä

ASUS on vahvistanut uuden pelipuhelimen julkaisuajan.

Asus esitteli heinäkuussa uudet ROG Phone 6- ja ROG Phone 6 Pro -pelipuhelimet globaalisti, mutta nyt mallisto on laajenemassa uusilla ROG Phone 6D -sarjan laitteilla. Globaalisti Asus on kertonut julkaisevansa ROG Phone 6D Ultimate -puhelimen syyskuun loppupuolella.

Julkaisu järjestetään 19. syyskuuta ja ainakin ROG Phone 6D Ultimate tulee saaman MediaTekin uusimman Dimensity 9000+ -järjestelmäpiirin. Asus on myös puhunut ”ROG Phone 6D -sarjasta”, joten valituilla markkinoilla saatetaan nähdä myös muita MediaTekin järjestelmäpiiriin perustuvia puhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Asus ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut muita tarkempia tietoja tulevista puhelimista. Todennäköisesti lähempänä julkaisua kuullaan vielä uusia yksityiskohtia sekä tarkempia huhuja. ROG Phone 6 -sarjan puhelimissa käytettiin Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiriä, joten ROG Phone 6D -puhelimissa kirjain ”D” viittaa Dimensity-piiriin.

MediaTek julkaisi Dimensity 9000+ -järjestelmäpiirin kesäkuussa ja kyseessä on viime syksynä julkaistun Dimensity 9000 -piirin paranneltu versio. MediaTek on ainoastaan nostanut tehokkaimman ytimen kellotaajuutta entisestään. Järjestelmäpiiri rakentuu yhdestä Arm Cortex-X2 -tehoytimestä, kolmesta Cortex-A710-ytimestä sekä neljästä virtapihistä Cortex-A510-ytimestä. Tehokkaimmassa ytimessä kellotaajuus on nostettu 3 GHz:stä aina 3,2 GHz:iin asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ASUS ROG Phone 6 Pro

Järjestelmäpiiri on edelleen valmistettu TSMC:n 4 nanometrin prosessilla ja siinä käytetään Arm Mali-G710-grafiikkaprosessoria. MediaTek on väittänyt Dimensity 9000+ -version tarjoavan 5 prosenttia paremman prosessointitehon ja 10 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn Dimensity 9000 -versioon verrattuna. Tarkemmin Dimensity 9000+ -järjestelmäpiiriin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: ASUS

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS