MediaTekYleinen

MediaTek esitteli päivitetyn Dimensity 9000+ -järjestelmäpiirin huipputason Android-laitteille

Dimensity 9000+

Vahvassa kasvussa ollut piirivalmistaja MediaTek on julkistanut tänään uuden ja päivitetyn Dimensity 9000+ -järjestelmäpiirin. Kyseessä on minimaalisesti mukautettu versio viime marraskuussa julkaistusta Dimensity 9000 -piiristä, joka on ollut suosittu erityisesti kiinalaisvalmistajien keskuudessa. Dimensity 9000 on ollut myös erittäin kyvykäs ja kaikista kehittynein MediaTekin järjestelmäpiiri.

Dimensity 9000+ on pääasiassa vain sama järjestelmäpiiri kuin edeltäjänsä, sillä MediaTek on ainoastaan nostanut tehokkaimman ytimen kellotaajuutta entisestään. Järjestelmäpiiri rakentuu yhdestä Arm Cortex-X2 -tehoytimestä, kolmesta Cortex-A710-ytimestä sekä neljästä virtapihistä Cortex-A510-ytimestä. Tehokkaimmassa ytimessä kellotaajuus on nostettu 3 GHz:stä aina 3,2 GHz:iin asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita eroja järjestelmäpiirien välillä ei ole. MediaTek on väittänyt Dimensity 9000+ -version tarjoavan 5 prosenttia paremman prosessointitehon ja 10 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn Dimensity 9000 -versioon verrattuna.

Järjestelmäpiiri on edelleen valmistettu TSMC:n 4 nanometrin prosessilla ja siinä käytetään Arm Mali-G710-grafiikkaprosessoria. MediaTek on laittanut järjestelmäpiiriin tutun 18-bittisen seitsemännen sukupolven kuvasignaaliprosessorin, joka tukee jopa 320 megapikselin kuvien taltioimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dimensity 9000+ tarjoaa integroidun 5G-modeemin, jossa on tuki sub-6 Ghz -tekniikoille. Tukea ei ole mmWave-verkoille, jonka takia Dimensity 9000+ jää pahimpien kilpailijoidensa varjoon. MediaTekin mukaan järjestelmäpiirissä on tuki Bluetooth 5.3 -yhteydelle ja se tukee lisäksi Wi-Fi 6E -tekniikkaa. Dimensity 9000+ tukee myös  LPDDR5x-RAM-muistia.

MediaTekin mukaan uusia älypuhelimia Dimensity 9000+ -järjestelmäpiirillä on tulossa markkinoille vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä. Todennäköisesti lista järjestelmäpiiriä käyttävistä valmistajista ei ole pitkä, sillä myöskään Dimensity 9000 -järjestelmäpiiriä ei ole nähty kovin monessa puhelimessa vielä. Monet valmistajat suosivat edelleen lippulaivapuhelimissa Qualcommin järjestelmäpiirejä, jonka takia MediaTek on jäänyt hieman piiloon tässä tuotekategoriassa.

Lähde: MediaTek

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek