ArvostelutHonorYleinen

Testissä Honor Earbuds 3 Pro – vahvuutena vakuuttava äänenlaatu

Honor Earbuds 3 Pro

Honor on palannut älypuhelinmarkkinoille ja samalla yhtiö laajentaa omaa ekosysteemiään kansainvälisillä markkinoilla. Yksi uusimmista tulokkaista on Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeet, jotka edustavat Honorin kuulokkeiden kärkipäätä. Kyseessä ovat selvästi korkeampaan hintapisteeseen asettuvat kuulokkeet kuin aikaisemmin testatut Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet.

Kuulokkeet on varusteltu kaksoiselementeillä, joka sisältää halkaisijaltaan 11 mm dynaamisen elementin ja korkearesoluutioisen pietsosähköisen keraamisen diskanttielementin. Kuulokkeissa on myös aktiivinen taustamelun vaimennus jopa 46 desibeliin asti. Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeissa on myös 24 tunnin akunkesto, kun lasketaan yhteen myös latauskotelon akku. Muita kuulokkeiden ominaisuuksia ovat pikalataus sekä tuki langattomalle lataukselle.

Suomessa Honor toi myyntiin Earbuds 3 Pro -kuulokkeet jo toukokuun lopussa ja hintaa niillä on 199 euroa. Kuulokkeista on olemassa kaksi väriversiota, jotka ovat perinteinen valkoinen sekä tyylitelty harmaa.

Alapuolella on listattuna kuulokkeiden tärkeimmät tekniset ominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Earbuds 3 Pron tekniset tiedot

 • Elementti: 11 mm dynaaminen + PZT-diskanttielementti
 • Melunvaimennus: Aktiivinen taustamelun vaimennus (ANC)
 • Yhteys: Bluetooth 5.2 (Koodekit: SBC, AAC)
 • Kuulokkeiden akku: 42 mAh
 • Kotelon akku: 410 mAh
 • Ohjattavuus: Pyyhkäisy- tai napautusohjaus kuulokkeissa
 • Lataus: USB-C-liitännällä tai langattomasti
 • Muuta: pop-up-pariliitos (Honor-puhelimet), tunnistaa korvassa olemisen
 • Kuulokkeiden mitat: 30,5 x 21,6 x 24,3 mm
 • Kotelon mitat: 64,3 x 46 x 23,2 mm
 • Kuulokkeen paino: 5,1 g
 • Kotelon paino: 42,6 g
 • Vedenkestävyys: Kuulokkeet IP54, kotelo IP52
 • Väriversiot: Valkoinen ja harmaa
 • Hinta: 199 euroa

Kevyt rakenne

Honor ei ole lähtenyt keksimään Earbuds 3 Pron kanssa kuulokkeita uudestaan, vaan ulkoinen toteutus on pitkälti juuri sitä, mitä voikin odottaa. Honor on jälleen panostanut keveyteen, mutta mielestäni samalla olisi voinut panostaa myös hieman persoonallisempaan muotoiluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelo on pyöristetty, joten se sujahtaa ongelmitta esimerkiksi taskuun. Kotelon etuosassa on LED-ilmaisinvalo, joka ilmoittaa akunvarauksesta sekä Bluetooth-yhteydestä. Takaosassa on metallinen sarana, jonka yhteyteen on tuotu Honorin logo. Honor on asettanut kotelon oikeaan kylkeen yhden painikkeen puhelimeen yhdistämistä varten sekä alareunassa on USB-C-tyypin latausliitin.

Honor on onnistunut jälleen suunnittelemaan latauskotelosta sopivan kokoisen, mikä helpottaa sen mukana kantamista. Honorin mukaan latauskotelon mitat olisivat 64,3 x 46 x 23,2 millimetriä, joten kuulokkeet kulkevat kompaktissa latauskotelossa helposti mukana. Myöskään painoa ei latauskotelolla ole liikaa, sillä se painaa vain 42,6 grammaa ilman kuulokkeita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon suurin ongelma on sen naarmuuntuvuus. Honor Earbuds 3 Pron kotelo on suunniteltu valkoisessa värissä kiiltäväksi ja luonnollisestikin muovi naarmuuntuu erittäin helposti. Muutamassa päivässä kotelo on täynnä pieniä naarmuja. Kuulokkeista on myös harmaa väriversio, jossa on onneksi mattapintainen viimeistely, joka todennäköisesti on parempi vaihtoehto.

Earbuds 3 Pro -kuulokkeet löytyvät latauskotelosta omista syvennyksistään. Kuulokkeet lähtevät kotelosta erittäin kätevästi niitä vetämällä hieman itseensä päin, mutta suoraan ylöspäin nostaminen ei ole kovinkaan helppoa kiiltävän viimeistelyn takia. Kuulokkeet pysyvät kotelossa hyvin vahvojen magneettien avulla, eikä niitä saa helposti pois, vaikka koteloa ravistelisikin ylösalaisin avonaisena.

Kuulokkeet ovat kevyet ja kompaktit, sillä Honorin mukaan mitat ovat 30,5 x 21,6 x 24,3 millimetriä sekä painoa yhdellä kuulokkeella on vain 5,1 grammaa. Kuulokkeet ovat mielestäni huolellisesti suunniteltu ja ne istuvat korviin erinomaisesti. Lisäksi painonsa ansiosta kuulokkeet ovat lähes huomaamattomat korvissa. Earbuds 3 Pro -kuulokkeet perustuvat tulpalliseen rakenteeseen, ja tällä kertaa ratkaisu on juuri sellainen, mitä huippukuulokkeilta voikin odottaa. Tulppaa ei tungeta korvakäytävään asti, vaan kuulokkeiden runko tuetaan korvalehteen, eikä tulppa rasita sen ansiosta korvia ollenkaan.

Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeet ovat muotoilultaan geneeriset ja hyvin yllätyksettömät. Kuulokkeiden yläosassa on leveämpi kuulokeosuus, johon on liitetty kapea pitkulainen varsi, jossa on mikrofoni. Kuulokkeet tarjoavat kaksi mikrofonia, joista toinen on alareunassa ja toinen keskiosassa. Honor toimittaa kuulokkeille mukana kolmet eri kokoiset silikonitulpat, joilla ne saa sopimaan juuri omiin korviin.

Honor on luvannut kuulokkeiden tarjoavan IP54-luokituksen mukaisen pölyn- ja roiskevedenkestävyyden, mutta latauskotelossa on ainoastaan IP52-luokitus. Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeita voi käyttää huoletta esimerkiksi hikilenkillä tai vesisateessa. Roiskeveden ei siis pitäisi vaikuttaa kuulokkeiden käyttöön, joka on loistava ominaisuus ja jopa vaadittu sellainen ottaen huomioon kuulokkeiden hinnoittelun.

Hyvä äänenlaatu ja riittävä akunkesto

Koska kyseessä ei ole mitkään edulliset kuulokkeet, niin äänenlaadultakin voi odottaa paljon. Testijakson aikana äänenlaatu tuotti hieman kaksijakoisia ajatuksia. Honor oli onnistunut luomaan loistavan äänikokemuksen ainakin silloin kun kuulokkeet toimivat odotetulla tavalla.

Äänenlaatu on suurien 11 mm dynaamisien elementtien varassa, jonka lisäksi mukana on PZT-diskanttielementti. Honor on luvannut Earbuds 3 Pro -kuulokkeiden tarjoavan iskevän basson sekä erittäin vakuuttavan diskanttiäänen. Testijakson aikana itse koin äänenlaadun olevan erittäin hyvä, vaikkakin jäädään hieman Sonyn noin 200-300 euron hintaisten nappikuulokkeiden jälkeen.

Henkilökohtaisesti tykkäsin käyttää Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeita musiikin kuunteluun, sillä ääni lukeutuu parhaimmistoon tällä hetkellä. Mukana on paljon bassoa, mutta Honor on samalla pystynyt säilyttävän keski- ja korkeat äänialat hyvin, joten myös laulu kuuluu selkeästi. Itse tykkään kuunnella musiikkia laidasta laitaan ja Earbuds 3 Pro -kuulokkeiden kautta kaikki musiikki kuulosti erinomaiselta. Kokonaisuus on hyvin tasapainossa, eikä itsellä ollut mitään valittamista sen osalta.

Äänenlaatu on kuitenkin hyvin henkilökohtainen asia, mutta jos haluaa kokonaisuutena hyvän äänikokemuksen, niin Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeet ovat loistava vaihtoehto. Valitettavasti Honor ei tarjoa kuulokkeille taajuuskorjainta, joka olisi ollut loistava lisä äänen personoimiseksi juuri itselle sopivaksi.

Kuulokkeiden yksi ominaisuuksista on luonnollisestikin aktiivinen taustamelunvaimennus. Honor kutsuu melunvaimennusta älykkääksi, sillä se osaa vaihtaa tarvittaessa melunvaimennuksen tasoa automaattisesti ympäristön mukaisesti. Parhaimmillaan melunvaimennus pystyy suodattamaan jopa 46 desibelin verran melua ultra-tilassa. Kuulokkeissa on myös kotoisa-tila, jossa vaimennus on hieman miedompi ja yleinen-tilassa pystytään nauttimaan hetkistä ilman liiallista melunvaimennusta.

Melunvaimennus todettiin testijakson aikana hyväksi, mutta ei kategoriansa parhaimmaksi. Honor onnistuu poistamaan häiritsevät melut esimerkiksi julkisessa liikenteessä, mutta aivan kaikkea melua ei saada pois. Melunvaimennuksen voimakkuus on mielestäni erittäin riittävä suurimpaan osaan tilanteista, joten kovinkaan paljoa pahaa sanottavaa sen osalta ei ole.

Honor on toteuttanut kuulokkeisiin myös puheluissa AI-melunpoiston. Kuulokkeiden luuanturin ja AI-algoritmin avulla pystytään vähentämään puheluissa taustamelua niin, että vastaanottaja saa äänestä selvää. Melun ohella kuulokkeet osaavat vähentää myös tuulen tuottamaa kohinaa. Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeissa on luonnollisesti myös läpikuuluvuustila, jonka ansiosta kuulokkeita ei tarvitse ottaa pois korvista puhuttaessa jonkun kanssa.

Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeissa yhteys on Bluetooth 5.2 -version varassa, joka takaa vakaan yhteyden. Toisinaan yhteys tuntui kuitenkin olevan yllättävän epävakaa, sillä testijakson aikana itse havaitsin Earbuds 3 Pron kärsivän ”robottiäänestä”. Toisinaan ääni muuttui robottimaiseksi ja pätkiväksi kesken kuuntelun, vaikka puhelin olisi ollut jatkuvasti samassa paikassa, eikä kuulokkeiden ja puhelimen välinen yhteys ollut metriäkään.

Ongelma kuitenkin ratkaistiin laittamalla kuulokkeet takaisin koteloon ja yhdistämällä uudelleen. Ongelma kuitenkin tuntui toistuvan päivänkin aikana useita kertoja. Joko testiin saaduissa kuulokkeissa oli vika tai sitten kuulokkeissa on yleisestikin vikaa joidenkin puhelimien kanssa. Kuulokkeet eivät saaneet testijakson aikana ainakaan päivitystä, joka olisi korjannut tämän ongelman.

Honor on varustellut uutuuskuulokkeet myös tuella samanaikaiselle yhteydelle kahdella laitteella. Kyseessä on kätevä ominaisuus, joka vähentää kuulokkeiden kanssa säätämistä esimerkiksi puhelimen ja tietokoneen välillä vaihdeltaessa. Ominaisuus tuntui myös testijakson aikana toimivan odotetulla tavalla.

Lataus onnistuu puhelimella langattoman latauksen avulla.

Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeet on varusteltu 24 tunnin mittaisella akulla, joka on hyvä, mutta ei kuitenkaan mitenkään erikoinen. Kyseessä on akunkesto latauskotelon kanssa, mutta kuulokkeissa itsessään akunkesto rajoittuu 6 tuntiin ilman melunvaimennusta. Jos kuitenkin käytössä on melunvaimennus, niin akkua riittää vain 4 tunniksi.

Kuulokkeiden sisällä on 42 milliampeeritunnin akku ja latauskotelosta löytyy suurempi 410 milliampeeritunnin akku. Itse koin akunkeston peruskäytössä riittäväksi, sillä en käytä kuulokkeita useinkaan 4 tuntia putkeen. Kuulokkeet latautuvat kätevästi latauskotelossa ja akku on taas täynnä uutta 4 tunnin sessiota varten. Jos kuitenkin mietitään pidempiä lentomatkoja tai tilanteita, jotka kestävät enemmän kuin 4 tuntia, niin silloin akunkesto voi koitua ongelmaksi.

Honor on varustellut kuulokkeet 5C-pikalatuksella, jonka avulla USB-C-liittimen kautta voidaan saada virtaa 5 minuutissa jopa 2 tunnin musiikinkuuntelua varten. Honorin mukaan latauskotelossa kuulokkeiden lataus kestää noin 30 minuuttia ja latauskotelo saadaan täyteen noin tunnin latauksella.

Latauskotelo on varusteltu myös langattomalla latauksella, jonka avulla tuetaan 2,5 watin latausta. Langaton lataus ei ole yhtä nopea kuin langallinen, mutta se on mukava lisä ja jopa vaadittu ominaisuus tässä hintapisteessä. Langattoman latauksen ansiosta kuulokkeita voidaan ladata kaikilla Qi-tekniikkaan perustuvilla latausalustoilla tai jopa puhelimien käänteisen langattoman latauksen ominaisuudella.

Toimivat yhdessä Honor AI Space -sovelluksen kanssa

Honor-ekosysteemissä tuettuna on pop-up-pariliitos.

Honorin oman ekosysteemin laitteissa on sisäänrakennettuna tarvittavat asetukset ja toiminnot Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeita varten. Honor on myös miettinyt laitteiden käytettävyyttä kolmannen osapuolen laitteilla, sillä yhtiö on kehittänyt oman Honor AI Space -nimeä kantavan sovelluksen Android-käyttöjärjestelmälle. Kuulokkeita pystyy käyttämään täysimittaisesti siis Honorin laitteiden ohella myös ihan millä tahansa Android-laitteella, mutta valitettavasti sovellusta ei ole vielä iOS-käyttöjärjestelmälle.

AI Space -sovelluksesta voidaan tarkistaa kuulokkeiden ja latauskotelon akunvaraus, hallita melunvaimennusta tai hallita kaksoisyhteyttä. Sovelluksesta voidaan muokata napautusohjausta, testata kuulokkeiden istuvuus tai päivittää ohjelmisto. Sovelluksen kautta löytyy myös kuulokkeiden perusasetukset sekä käyttöopas. AI Space tarjoaa Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeiden käyttäjille perustoiminnot, joita kuulokkeita varten kehitetyltä sovellukselta voidaan yleisestikin odottaa.

Testijakson aikana AI Space todettiin hyväksi sovellukseksi ja se on miellyttävä käyttää. Valitettavasti myös yksi suuri ongelma sen kanssa oli. AI Space -sovellus ei tuntunut muistavan kuulokkeita, vaan aina kuulokkeet täytyi yhdistää manuaalisesti uudelleen, jos halusi asetukset auki. Kyseessä oli erikoinen ongelma, jota Honor ei tuntunut korjaavan. Pieniä bugeja siis siellä täällä, eikä Honor ole pystynyt luomaan täysin vakaata kokemusta.

Honorin omissa puhelimissa AI Space -sovellusta ei tarvita, sillä kaikki samat ominaisuudet ja hieman ekstraa löytyy suoraan Bluetooth-asetuksien kautta. Honorin puhelimissa kuulokkeet tukevat lisäksi pop-up-pariliitosta, eli puhelin tunnistaa kuulokkeet heti kun latauskotelon kannen avaa.

Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeissa on myös napautusohjaus, joka on tuttu lähes kaikista langattomista kuulokkeista. Käyttäjät voivat säätää napautusohjausta myös oman mielensä mukaiseksi AI Space -sovelluksen kautta. Esimerkiksi yhdellä napautuksella voidaan toistaa tai keskeyttää musiikki, pitkällä painalluksella saadaan aktivoitua melunvaimennus tai poistaa se käytöstä. Lisäksi pitkällä painalluksella onnistuu läpikuuluvuustilan aktivointi. Kuulokkeet tukevat myös pyyhkäisyelettä, jonka avulla voidaan lisätä tai vähentää äänenvoimakkuutta.

Testijakson aikana napautukset ja eleet tuntuivat toimivan kuulokkeissa erinomaisesti, eikä vastaan tullut ongelmia niiden kanssa. Honor on siis mielestäni onnistunut erinomaisesti ohjauksen kanssa, joka on varmasti yksi tämän hetken parhaimmista.

Hyvät kuulokkeet

Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeet ovat hyvin vakuuttavat kuulokkeet omassa kategoriassaan, vaikka Honorilla on edelleen joitakin kasvukipuja kokonaisuuden kanssa. 200 eurolla voisi odottaa kauttaaltaan viimeisteltyä kuuloketta, mutta pienet ongelmat siellä täällä vievät kuitenkin suosittelumaininnan pois. Huonoista kuulokkeista ei ole kyse, vaan Honor pääsi jopa osittain yllättämään.

Kuulokkeissa todettiin olevan miellyttävän kevyt rakenne ja ne pysyivät erinomaisesti korvissa. Äänenlaatu on yksi kuulokkeiden suurimmista vahvuuksista ja Honor on pystynyt luomaan jopa kilpailijat Sonyn kuulokkeille. Äänenlaadun ohella toinen vahvuus on melunvaimennus, joka on oikeasti riittävän hyvä monessa tilanteessa. Akunkesto on myös kohtuullinen ja tuki langattomalle lataukselle on selvää plussaa.

Valitettavasti testijakson aikana havaittiin muutamia häiriöitä yhteyden kanssa muutamien kolmannen osapuolen laitteiden kanssa. Rakenteessa pieni heikkous on kiiltävä muovi, mikä naarmuuntuu ja on erittäin liukas. Suurimmat ongelmat koskevat Honorin uutta AI Space -sovellusta, jossa on ikäviä ongelmia, eikä se ole saatavilla iOS-käyttöjärjestelmälle.

Suomessa Honor Earbuds 3 Pro -kuulokkeet ovat tulleet myyntiin toukokuussa ja hintaa niillä on 199 euroa. Kuulokkeet ovat tarjolla kahdessa väriversiossa, jotka ovat valkoinen sekä harmaa. Hintaseuranta.fin kautta kuulokkeiden edullisimmat hinnat löytyvät alapuolella olevasta listauksesta.

Hyvää

 • Kevyt rakenne ja miellyttävät korvissa
 • Loistava äänenlaatu
 • Erinomainen melunvaimennus
 • Riittävä akunkesto ja nopea lataus + langaton lataus
 • Kestävät roiskevettä (IP54)
 • Toimivat Android-puhelimien kanssa AI Space -sovelluksen avulla

Huonoa

 • Häiriöt yhteyden kanssa (robottiääni)
 • Kiiltävämuovinen kotelo on liukas ja naarmuuntuu herkästi
 • AI Space ei ole saataville iOS-laitteille

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut