ASUSYleinen

ASUS valmistelee uusia ROG Phone 6D- ja ROG Phone 6D Pro -puhelimia – odotuksissa MediaTekin kehittämät järjestelmäpiirit

ASUS ROG Phone 6

Asus julkisti vasta hiljattain uudet huippuluokan ROG Phone 6- ja ROG Phone 6 Pro -pelipuhelimet, mutta nyt on paljastunut yhtiön valmistelevan jo kahta uutta pelipuhelinta. Kiinalainen sertifiointitietokanta on paljastanut Asuksen julkaisevan pian puhelimet, joiden mallikoodit ovat ASUS_AI2203_A ja ASUS_AI2203_B.

Sertifiointi on paljastanut molempien puhelimien tukevan 5G-yhteyksiä ja tuettuna on jopa 65 watin tehoinen pikalataus. ASUS_AI2203_A ja ASUS_AI2203_B eivät kuulu millekään aikaisemmin julkaistulle Asuksen puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mallinumerot mainittu jo verkkokaupassa.

Asus on listannut kiinalaisessa verkkokaupassaan tiedon siitä, että uudet mallinumerot kuuluvat ROG Phone 6D -puhelimelle, jossa samassa on merkattu ROG Phone 6 -puhelimelle kuuluvan mallinumerot ASUS_AI2201_A ja ASUS_AI2201_B. Tästä voidaan päätellä uusien mallinumeroiden viittaavan ROG Phone 6D -ja ROG Phone 6D Pro -puhelimiin.

Molemmat mallit on löydetty vasta kiinalaisista sertifioinneista, joten niiden julkaisua voidaan odottaa vähintäänkin Kiinassa. Aikaisemmin Asus on päivittänyt puolen vuoden välein pelipuhelimien mallistoaan S-sarjan versioilla, joissa on ollut uudempi järjestelmäpiiri. Toistaiseksi ei ole tietoa, mitä kirjain ”D” tarkoittaa mallinimessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helpoin arvaus olisi viittaus järjestelmäpiiriin. Asus voisi julkaista Kiinan merkkinoille MediaTekin kehittämiin Dimensity-järjestelmäpiireihin perustuvat versiot. Useat valmistajat ovat julkaisseet puhelimistaan yhdysvaltalaisen Qualcommin kehittämiin Snapdragon-järjestelmäpiireihin perustuvia puhelimia, mutta myös erillisiä taiwanilaisen MediaTekin kehittämiin Dimensity-piireihin perustuvia puhelimia.

Toistaiseksi ei ole mitään varmaa tietoa tulevista puhelimista, mutta todennäköisesti kyseessä on kaikessa yksinkertaisuudessaan Dimensity-versiot nykyisistä ROG Phone 6- ja ROG Phone 6 Pro -puhelimista. Nykyiset puhelimet perustuvat Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiriin, joten Asus voisi käyttää ROG Phone 6D- ja ROG Phone 6D Pro -puhelimissa uutta Dimensity 9000+ -järjestelmäpiiriä.

Lähde: Blogofmobile.com (japaniksi), ASUS (kiinaksi) 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS