Aurora OSHuaweiYleinen

Aurora OS:n omistaja vahvisti – Huawei ei ole kiinnostunut venäläisestä käyttöjärjestelmästä

Uusi Aurora OS -logo

Venäjällä on kehitetty kovaa tahtia omaa Aurora OS -käyttöjärjestelmää, joka pohjautuu suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmään. Aikaisemmin Venäjältä lähtöisin olevat tiedot ovat kertoneet kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Huawein olevan kiinnostunut Aurora OS -käyttöjärjestelmästä, mutta tuoreimmat lausunnot ovat kuitenkin täysin päinvastaisia.

Aurora OS -käyttöjärjestelmän omistaa venäläinen Rostelecom, joka on Venäjän merkittävimpiä tietoliikenneyhtiötä. Rostelecom on johtava yritys Venäjän laajakaistaliittymien, IPTV-liittymien, maksu-tv-liittymien sekä kiinteiden puhelinliittymien toimittajana. Tällä viikolla Rostelecomin johtaja Mikhail Oseevsky on kertonut, ettei Huaweilla ole kiinnostusta Aurora OS:n käyttämiseksi puhelimissaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme Huawein kanssa keskusteluvaiheessa, mutta emme näe heidän olevan kiinnostuneita. Tämä on loogista, koska he eivät voi käyttää Androidia, niin he haluavat tehdä jotain omaa, kiinalaista”, kertoi Mikhail Oseevsky Sotšissa pidetyssä tapahtumassa.

Oseevskyn mukaan Rostelecom käy myös pitkittyneitä neuvotteluja Venäjän hallituksen kanssa Aurora OS -laitteiden käytöstä virkamiesten keskuudessa. Lisäksi yhtiö työskentelee suurten valtionyhtiöiden kanssa, jotta he voisivat tarjota Aurora OS -laitteita henkilöstölleen. Rostelecom muodostaa samalla myös vähitellen kehittäjien ekosysteemiä, jotta Aurora OS -käyttöjärjestelmälle saataisiin enemmän sovelluksia.

Aurora OS (ennen Sailfish Mobile OS RUS) on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa. Venäjän valtio on myöskin tilannut noin 360 000 Aurora OS -tablettia, joiden toimitus on heinäkuuhun 2020 mennessä.

Lähde: Tass.ru

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Aurora OS