Aurora OSHuaweiYleinen

Huawei pilotoi Aurora OS -puhelimia Venäjällä mahdollisesti jo tänä vuonna

Venäläiset uutissivustot ovat nostaneet tällä viikolla otsikoihin jälleen Huawein sekä Venäjälle suunnatun Aurora OS -käyttöjärjestelmän, joka on jalostettu suomalaisesta Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä. Uutisien mukaan Venäjän viestintäministeriön varajohtaja Mikhail Mamonov on vahvistanut Huawein tekevän jo yhteistyötä Open Mobile Platformin kanssa.

”Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että pilottiohjelma voidaan aloittaa ennen vuoden loppua ja että venäläinen käyttöjärjestelmä ilmestyy joihinkin Huawei-laitteisiin jossain muodossa”, kertoi Venäjän viestintäministeriön varajohtaja Mikhail Mamonov.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mamonov kertoi myös, että päätös yhteistyöstä on tehty valtionjohtajien tasolla. Toistaiseksi ei ole mitään tietoa, millaisia laitteita Aurora OS -käyttöjärjestelmällä on tulossa markkinoille ja kuinka paljon. Todennäköisesti pilottiohjelman laitteet tulevat pääasiassa käyttöön Venäjän valtio-omisteisteisiin yrityksiin.

Aurora OS on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa. Aikaisemmin käyttöjärjestelmä tunnettiin nimellä Sailfish Mobile OS RUS, mutta alkuvuodesta nimi vaihdettiin. Jo kesäkuussa Venäjän hallituksen kerrottiin ehdottaneen Huaweille Aurora OS:n käyttämistä sekä heinäkuussa Huawein sisäpiiriläinen vahvisti, että Huawei on käynyt keskusteluja käyttöjärjestelmä käytöstä.

Lähde: TACC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Aurora OS