GeelyMeizuYleinen

Autovalmistaja Geelyn perustajan yritys ostaa enemmistön kiinalaisesta älypuhelinvalmistaja Meizusta

Meizun pääkonttori Kiinassa.

Kiinalaisen autovalmistaja Geelyn perustajan tuore yritys Hubei Xingji Shidai Technology Co Ltd. suunnittelee ostavansa 79,09 prosentin osuuden kiinalaisesta älypuhelinvalmistaja Meizusta. Asia on tullut ilmi Kiinan monipolien vastaisen sääntelyviranomaisen maanantaina julkaisemasta lausunnosta.

Hubei Xingji Shidai Technology Co Ltd. on sopinut ostavan osuuden kahdelta Meizun osakkeenomistajalta, mutta toistaiseksi kaupan arvoa ei ole ilmoitettu. Meizu on kommentoinut kauppaa kiinalaiselle IThome.com-sivustolle. Meizun mukaan kauppa vaatii asianomaisten viranomaisten hyväksynnän ja yksityiskohdista neuvotellaan edelleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meizu kertoo ottavansa tämän strategisen sijoituksen mahdollisuutena luoda parempi tulevaisuus. Lisäksi yritys on luvannut jakaa enemmän yksityiskohtia myöhemmin.

Xingji Shidai on Geelyn puheenjohtaja Eric Lin viime vuonna lanseeraama yritys, jonka tavoitteena oli pyrkiä osaksi premium-älypuhelinmarkkinoita. Li omistaa yhtiöstä 55 prosentin osuuden ja myös autovalmistaja Geely on kertonut lähtevänsä mukaan älypuhelinliiketoimintaan. Geely omistaa myös Volvon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin on raportoitu, että yhtiön tavoitteena on julkaista ensimmäinen älypuhelin vuoteen 2023 mennessä ja sitä on tarkoitus myydä 3 miljoonaa kappaletta ensimmäisenä vuonna. Yhtiön sisäisien muistioiden mukaan hanketta on rahoitettu 10 mlijardin juanin (1,55 miljardia dollaria) investoinnilla ja tavoitteena on ollut 10 miljardin juanin tulot ensimmäisenä vuonna.

Meizu on perustettu vuonna 2003 ja kyseessä oli aikoinaan yksi tunnetuimmista kiinalaisista älypuhelinvalmistajista. Viime vuosina Meizu ei ole pystynyt kilpailemaan vahvasti kasvussa olevien Xiaomin, Oppon ja Vivon kanssa.

Lähde: Reuters.com, Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi