AndroidBlackBerry

BlackBerry KEYone myöhästyy luvatusta aikataulusta – saapuu myyntiin mahdollisesti toukokuussa

TCL esitteli helmikuussa Mobile World Congress -messujen alla yhtiön ensimmäisen BlackBerry-puhelimen. Kyseessä on siis BlackBerry KEYone -älypuhelin, jonka huomattavin erikoisuus on QWERTY-näppäimistö. Julkaisun yhteydessä TCL kertoi uutuuspuhelimen rantautuvan maailmanlaajuisesti myyntiin huhtikuun aikana, mutta nähtävästi aikatauluun on tullut muutoksia.

BlackBerryn toimitusjohtaja John Chen on kertonut sijoittajille, että uusi puhelin myöhästyy luvatusta aikataulusta ainakin kuukauden ja nyt myynnin odotetaan alkavan vasta toukokuussa. Suomessa BlackBerryn tuotteita ei ole ollut myynnissä viime vuosina, mutta on kuitenkin mahdollista, että tulevaisuudessa esimerkiksi KEYone saapuu myyntiin Suomessa. Tällä hetkellä TCL hoitaa BlackBerryn puhelimien valmistuksen ja markkinoinnin, jonka seurauksena puhelimet voivat rantautua myös Suomeen. Esimerkiksi TCL:n Alcatel-puhelimet ovat jo myynnissä Suomessa. BlackBerry KEYonen suositushinnaksi on ilmoitettu 599 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

BlackBerry KEYonen sisällä hyrrää Qualcommin keskiluokan kahdeksanytiminen Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 3 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelin tarjoaa 32 gigatavua, mutta jollei tämä riitä, tukee laite myös muistikortteja aina 2 teratavuun asti. KEYonen näyttö on kooltaan 4,5 tuumaa ja sen tarkkuus on 1620 x 1080 pikseliä, joka tuottaa 433 pikselitiheyden tuumaa kohden. Puhelimen akku on kooltaan 3505 milliampeerituntia ja sitä ladataan hyödyntäen USB-C -tyypin latausliitintä. Laite tukee myös Qualcomm Quick Charge 3.0 -standardia, joka takaa akun latautumisen 36 minuutissa 50 prosenttiin.

KEYonessa on pääkamerana 12 megapikselin Sonyn IMX278 -anturi sekä etukamera on suuruudeltaan 8 megapikseliä. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Googlen uusin Android 7.1 Nougat, jossa ei ole juurikaan valmistajan omia muutoksia. TCL lupaa uutuuspuhelimelle myös kuukausittaiset tietoturvapäivitykset.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android