AndroidBlackBerryMWCYleinen

BlackBerry KEYone on Android-puhelin QWERTY-näppäimistöllä

TCL on tänään esitellyt Mobile World Congress -messujen alla uuden BlackBerry KEYone -älypuhelimen. Puhelimen kohokohtia ovat QWERTY-näppäimistö sekä laadukas rakenne BlackBerrylle ominaisella pehmeällä takaosan pinnoitteella.

Uuden BlackBerry KEYonen sisällä hyrrää Qualcommin keskiluokan kahdeksanytiminen Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 3 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelin tarjoaa 32 gigatavua, mutta jollei tämä riitä tukee laite myös muistikortteja aina 2 teratavuun asti. KEYonen näyttö on kooltaan 4,5 tuumaa ja sen tarkkuus on 1620 x 1080 pikseliä, joka tuottaa 433 pikselitiheyden tuumaa kohden. Puhelimen akku on kooltaan 3505 milliampeerituntia ja sitä ladataan hyödyntäen USB-C -tyypin latausliitintä. Laite tukee myös Qualcomm Quick Charge 3.0 -standardia, joka takaa akun latautumisen 36 minuutissa 50 prosenttiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

KEYonessa on pääkamerana 12 megapikselin Sonyn IMX278 -anturi sekä etukamera on suuruudeltaan 8 megapikseliä. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Googlen uusin Android 7.1 Nougat, jossa ei ole juurikaan valmistajan omia muutoksia. TCL lupaa uutuuspuhelimelle myös kuukausittaiset tietoturvapäivitykset.

BlackBerry KEYone saapuu myyntiin huhtikuussa 599 euron suositushinnalla. Puhelimen saatavuudesta Suomessa ei ole mitään tietoa, mutta tavallisesti BlackBerryn laitteita ei ole Suomen markkinoilla nähty. Toki tällä hetkellä TCL hoitaa BlackBerryn puhelimien valmistuksen ja markkinoinnin, jonka seurauksena puhelimet voivat rantautua myös Suomeen. Esimerkiksi TCL:n Alcatel-puhelimet ovat jo myynnissä Suomessa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android