CanonKameratYleinen

Canon julkaisi uuden G1 X Mark III kompaktikameran

Canon julkaisi tänään uuden version kompaktikameramalliston G1 X lippulaivasta. Uusin malli kantaa nyt nimeä G1X Mark III ja se tulee korvaamaan olemassa olevan G1 X Mark II mallin. Uudessa G1X Mark III:ssa on APS-C sensori, joka on samantyylinen 80D-mallin sensorin kanssa, uusi 3x optinen linssi sekä DIGIG 7 kuvaprosessori takaa kameran nopean toiminnan.

Huikea kuvanlaatu

Canon G1 X Mark III:a on uudistettu sensorin osalta rankalla kädellä. Vanhassa G1 X II:ssa kenno oli 1.5 tuuman tyyppiä, kun taas uudessa Mark III:ssa kennon kokoa on kasvatettu APS-C kokoon. Pikseleitä uudessa kennossa on n. 24.2Mp entiseen 13Mp verrattuna. Canon kertoo kennon olevan samantyylinen 80D:n kanssa ja toimivan ISO-alueella 100-25600. Tämä mahdollistaa hyvälaatuiset valokuvat monissa eri valaistusolosuhteissa. Myös DIGIG 7-prosessori auttaa tuottamaan hyvää kuvanlaatua “Auto Lighting Optimizer”:in sekä diffraktion-korjauksen ansiosta. Molemmat ominaisuuksista ovat jo entuudestaan tuttuja lippulaiva 1D X Mark II:sta. Uusi sisäänrakennettu 3x 15-45mm (35mm: 24-72mm) objektiivi toimii hyvin makro- sekä muotokuvaukseen lyhyen 10cm tarkennusetäisyyden sekä laajan polttovälialueen ansiosta. Kyseisen objektiivin tarkoitus on siis toimia mahdollisimman useissa erilaisissa kuvaustilanteissa. Objektiivi toimii aukoilla f/2.8-f/5.6 ja siinä on 9 himmenninlamellia, jotka auttavat luomaan mahdollisimman luonnollisen bokeh-efektin. Canon G1 X Mark III on myös Canonin ensimmäinen kompaktikamera, johon on integroitu Dual Pixel CMOS automaattitarkennus. Tämä yhdistettynä kuvanvakaajaan helpottavat tarkkojen kuvien ottamista vähäisessä valossa tai esimerkiksi väenpaljoudessa, jossa tärinä voi muutoin aiheuttaa epätarkkoja kuvia. Valmistaja lupaa kameran tarkentavan kohteeseen vain 0.09 sekunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudenlainen käytettävyys kompaktikamerassa

Uusi G1 X Mark III tuo EOS sarjasta tutun käytettävyyden kompaktikameraan. Kameran ”etugrippiä” on suurennettu huomattavasti ja kameraan on nyt myös sisäänrakennettu sähköinen etsin. Sähköinen etsin mahdollistaa kuvauksen kirkkaassa valossa, jossa et välttämättä näe kuvauskohdetta takanäyttöä käytettäessä. Kamerassa on myös uusi kosketuksen avulla toimiva tarkennus (Touch and Drag AF), jolla voit vaihtaa tarkennuspistettä vierittämällä näyttöä samaan aikaan kun kuvaat etsimen avulla. G1 X Mark III:n painaa 399grammaa ja on kooltaan 14.8mm ohuempi ja 19% pienempi kuin edeltäjänsä, minkä ansiosta kamera on helppo kantaa mukana. Kameran käytettävyys säätimineen vastaa hyvinkin paljon Canon EOS sarjan kameroita, joiden käyttöjärjestelmä on aloittelijankin helppo omaksua. G1 X Mark III vastaa kooltaan vasta julkaistua M100 kamerarunkoa, ollen kuitenkin huomattavasti pienempi kuin M100 objektiivin kanssa.

Kaikkein seikkailunhaluisimpia kuvaajia varten kamerasta löytyy sääsuojaus, joten pienet roiskeet eivät pitäisi haitata. Canon julkaisi myös G1 X Mark III:een sopivan vedenpitävän WP-DC56 suojuksen, jonka avulla kameran voi viedä jopa 40 metrin syvyyteen luovaa vedenalaiskuvausta varten.

Hyvät yhteysominaisuudet

PowerShot G1 X Mark III tukee MP4 videokuvausta 1080p 60fps. Tämä yhdistettynä 5-akseliseen kuvanvakaajaan, sekä Dual Pixel automaattitarkennukseen mahdollistaa vakaan videokuvauksen. Tuttu time-lapse kuvaustila on mukana ja ensimmäistä kertaa Canonin kompaktikamerassa on myös panoraamatila. G1 X Mark III:lla voi myös uuden ”Eco” tilan avulla ottaa enemmän kuvia ilman latausta, sillä valmistajan mukaan tämä pidentää akun käyttöaikaa jopa 25%. Jos tämä ei riitä, voi kameran ladata kätevästi USB-laturilla tai jopa USB-liitäntää tukevalla varavirta-akulla.

PowerShot G1 X Mark III:ssa on myös laaja yhteysvalikoima, johon kuuluvat WiFi ja NFC. Yhteyksien avulla kameran voi yhdistää vaivattomasti tuettuihin puhelimiin. Kameran voi jopa herättää Bluetooth yhteensopivalla älypuhelimella, joka toimii vähävirtaisena Bluetooth kauko-ohjaimena. WiFin kautta on mahdollista myös kuvata etänä käyttäen Canonin Camera Connect sovellusta.

Lopuksi

Canon G1 X Mark III on valokuvausintoilijoille suunnattu kompaktikamera. Ensituntumina voin todeta lyhyen kokeilun jälkeen, että kameran pieni koko ja keveys yllättivät ominaisuuksiin nähden. Automaattitarkennus toimii erittäin hyvin ja kuvanlaatu kamerassa tarkasteltuna vaikutti erittäin hyvälle. Etsin on tarkka ja nopea. Odotan innolla mahdollista testilaitetta, jolloin voin tarkemmin testata kuvanlaatua ja verrata sitä 80D:n sekä M100 kameroiden laatuun. G1 X Mark III:n suositushinta on 1250€ ja tulee saataville joulukuussa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Canon

Canon

Testissä Canon EOS M100

Canonin vastikään julkaistu M100 mallin peilitön järjestelmäkamera on mielenkiintoinen uutuus, sillä se on suunnattu puhelinkameroista ...