CanonYleinen

Huhu: Kameravalmistaja Canon etsii kumppania älypuhelinvalmistajista

Älypuhelinmarkkinassa on nähty lukuisia kumppanuuksia kameravalmistajien kanssa. Vaikka monessa tilanteessa kyseessä on vain brändäys puhelimien takaosassa, niin parhaimmillaan puhelin- ja kameravalmistajien yhteistyö tuottaa myös oikeita innovaatioita. Kiinasta kantautuvan huhun mukaan kameravalmistaja Canon olisi etsimässä kumppani älypuhelinvalmistajien joukosta.

Tällä hetkellä muun muassa Oppo tekee alabrändi OnePlussan kanssa yhteistyötä Hasselbladin kanssa, Vivo ja Sony tekevät yhteistyötä Zeissin kanssa ja Xiaomi tekee yhteistyötä Leican kanssa. Tämä rajaa siis Canonin mahdollisiksi kumppaneiksi Applen, Samsungin, Honorin, Huawein, Googlen, Asuksen, Realmen ja Motorolan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti Apple, Samsung ja Google eivät ole kiinnostuneita kamerayhteistöistä ja Huawei on rakentanut viime vuosina omaa XMAGE-brändiä. Kamerayhteistyö esimerkiksi Motorolan kanssa voisi olla mielenkiintoinen. Motorola on pyrkinyt parantamaan kamerakokemustaan parin vuoden ajan, mutta toistaiseksi yhtiö on vielä suurempia kilpailijoitaan jäljessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Canonin suunnitelmista ei ole mitään tarkempia tietoja. Yleensä kamerayhteistyöt ovat brändilisensointia, jossa puhelimien kameroiden yhteyteen saadaan kamerabrändin logo. Monesti nähdään myös jonkinlaista ohjelmistollista yhteistyötä esimerkiksi väritaltioinnin ja kameran tyylin osalta. Parhaimmillaan yhteistyöt yltävät linsseihin ja todellisiin innovaatioihin kahden yrityksen välillä.

Jos huhut pitävät paikkansa, niin todennäköisesti lisätietoja kuullaan tulevaisuudessa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Canon

Canon

Testissä Canon EOS M100

Canonin vastikään julkaistu M100 mallin peilitön järjestelmäkamera on mielenkiintoinen uutuus, sillä se on suunnattu puhelinkameroista ...