SamsungYleinen

DJ Koh vahvisti: Samsung myi viime vuonna alle puoli miljoonaa Galaxy Fold -puhelinta

Samsung Galaxy Fold

Vuoden 2019 aikana nähtiin muutamia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia ja Suomessa myyntiin saapui vain Samsungin valmistama Galaxy Fold. Kyseessä on yli 2000 euroa maksava huippuluokan älypuhelin, jossa on kaksi näyttöpaneelia, joista toinen on taittuva. Galaxy Fold -puhelimen julkaisu myöhästyi lähes puoli vuotta alkuperäisestä aikataulusta, mutta Samsung on myynyt puhelimia silti hyvin.

Samsungin mobiiliyksikön johtaja DJ Koh on vahvistanut korealaismedialle CES 2020 -messujen aikana, että yhtiö myi viime vuoden aikana Galaxy Fold -puhelimia 400 000-500 000 kappaletta. Aikaisemmin Samsungin presidentti Young Sohn kertoi virheellisesti Samsungin myyneen yli miljoona Galaxy Fold -puhelinta, mutta tieto korjattiin nopeasti Samsungin edustajan toimesta. Lähes puoli miljoonaa myytyä yli 2000 euron ensimmäisen sukupolven Galaxy Fold -puhelinta on edelleen hyvä suoritus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Fold on varusteltuna kahdella näytöllä, joista ulkopuolella on 4,6 tuuman pikkunäyttö ja sisäpuolella on keskeltä taittuva 7,3 tuuman muovinäyttö. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri ja tallennustilaa on huimat 512 gigatavua. Galaxy Foldissa on myös yhteensä kuusi kameraa ja akun koko on mukavat 4380 milliampeerituntia.

Suomessa Samsung on tuonut Galaxy Fold -puhelimen jo myyntiin valikoiduilla jälleenmyyjillä. Puhelimen hinta asettuu 2100 euroon, joten kyseessä on erittäin kallis älypuhelin. SuomiMobiilin arvostelun Galaxy Foldista voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Vuoden 2020 aikana Samsungilta odotetaan uusia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia ja seuraava saatetaan nähdä jo 11. helmikuuta Galaxy S20 -malliston julkaisun yhteydessä. Kyseessä odotetaan olevan simpukkapuhelin, jossa on aikaisempaa Galaxy Fold -puhelinta pienempi näyttö. Toisen sukupolven taittuvanäyttöisen älypuhelimen odotetaan olevan myös aikaisempaa edullisempi. Raporttien mukaan Samsung on asettanut koko vuoden 2020 myyntitavoitteeksi 6 miljoonaa taittuvanäyttöistä älypuhelinta.

Lähde: Yonhap News Agency

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung