YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian Yhteisverkon rakentaminen Rovaniemellä alkaa 10. toukokuuta – saattaa aiheuttaa paikallisia palvelukatkoksia

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy aloittaa 5G-verkon rakentamisen Rovaniemellä. Rakennustöitä tehdään Rovaniemen keskustan alueella touko-kesäkuussa. Töiden valmistuttua verkon kapasiteetti moninkertaistuu, ja samalla myös 4G-yhteydet paranevat.

“Rovaniemi on koko laajan Lapin pääkaupunki, joten on ensiarvoisen tärkeää, että siellä on parhaat mahdolliset tietoliikenneyhteydet. Siitä hyötyvät paikalliset asukkaat, opiskelijat, yritykset ja turistit, Joulupukkia unohtamatta”, toteaa Suomen Yhteisverkon toimitusjohtaja Sami Siiki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitystyö Rovaniemen keskustan alueella aloitetaan keskiviikkona 10. toukokuuta. Töitä jatketaan keskustan ulkopuolella toukokuun lopussa, ja työn on tarkoitus olla valmis kesäkuun lopussa.

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Suomen Yhteisverkko Oy:n tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko