FairphoneYleinen

Eettisen Fairphone 4 -puhelimen tärkein yksityiskohta paljastui – saamassa Snapdragon 750G -järjestelmäpiirin

Vuotaneet kuvat Fairphone 4 -puhelimesta.

Hollantilainen eettisten älypuhelimien valmistaja Fairphone tulee julkaisemaan todennäköisesti pian uuden Fairphone 4 -älypuhelimen, joka on ollut huhujen ja vuotojen kohteena viime viikkoina. Kyseessä pitäisi olla yrityksen ensimmäinen 5G-yhteydet tarjoava älypuhelin, jonka tärkein yksityiskohta on paljastunut nyt suorituskykytestin toimesta.

Suorituskykytesti Geekbenchin tietokantaan on ilmestynyt ”Fairphone FP4” -puhelin, jolla todennäköisesti viitataan Fairphone 4 -puhelimeen. Geekbench paljastaa tuttuun tyyliinsä muutamia tärkeitä yksityiskohtia toistaiseksi julkaisemattomasta puhelimesta. Tietojen mukaan suorituskyvystä tulee vastaamaan Qualcommin valmistama Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri, joka on nähty useissa keskihintaisissa 5G-puhelimissa viimeisen vuoden sisällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Geekbench kertoo puhelimessa olevan lisäksi 6 gigatavua RAM-muistia sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä. Mitään muuta ei suorituskykytestin tietokannasta valitettavasti löydy. Fairphone 4 -puhelimesta on kuitenkin nähty muutamia vuotokuvia jo aikaisemmin, joiden lisäksi muutamat tekniset ominaisuudet ovat jo paljastuneet.

Vuotokuvissa Fairphone 4 on esillä kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa sekä vihreä. Muotoilultaan tuleva puhelin on mielenkiintoinen, sillä laitteen takaosassa on kolmiomainen kamera-alue. Kameroita on ainakin kaksi kappaletta ja kolmas ympyrä on todennäköisesti ToF-sensori tai jokin muu sensori. Kamera-alueessa nähdään myös LED-salamavalo. Fairphone 4:n takaosassa on lisäksi Fairphone-logo.

Etuoasta katsottuna Fairphone 4 on varsin erikoinen, sillä näyttöä kiertää paksut kehykset ja Fairphone on toteuttanut näytön ylä- ja alareunoihin vieläkin paksummat kehykset. Näytössä on lisäksi pisaramainen lovitoteutus etukameraa varten. Kuvista voidaan päätellä laitteen oikeassa kyljessä olevan äänenvoimakkuuspainikkeet, mutta oikeastaan muuta ei voida vielä päätellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmat Fairphone-puhelimet ovat olleet helposti itse avattavissa ja korjattavissa, joten on hyvin mielenkiintoista nähdä, miten Fairphone 4 -puhelin on toteutettu. Todennäköisesti puhelimen takakuori saadaan irrotettua, jotta laitteen sisältä voidaan vaihtaa komponentteja.

Fairphone 4 -puhelimeen on huhuissa odotettu 6,3 tuuman näyttöpaneelia ja muistiversiot olisivat 6 + 128 sekä 6 + 256 gigatavua. Puhelimeen on luvassa myös Android 11 -käyttöjärjestelmä. Lisäksi hinnan odotetaan asettuvan 600 euroon. Muita tietoja ei ole vielä vuotanut.

Fairphone ei ole vielä itse vahvistanut tulevan puhelimen julkaisua, mutta sen pitäisi huhujen mukaan olla luvassa pian.

Lähde: Geekbench

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone