FairphoneYleinen

Tältä näyttää eettisesti valmistettu Fairphone 4 -puhelin – kuvat vuotivat ja tekniikasta paljastui uutta tietoa

Vuotaneet kuvat Fairphone 4 -puhelimesta.

Hollantilainen älypuhelinvalmistaja Fairphone on nähtävästi julkaisemassa piakkoin ensimmäisen eettisesti valmistetun 5G-älypuhelimen. Huhuissa on ollut viime aikoina Fairphone 4, josta on kuultu nyt ensimmäisiä varsinaisia tietoja sekä samalla jälleenmyyjä on paljastanut puhelimen kuvat.

Uusissa vuotokuvissa Fairphone 4 on esillä kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa sekä vihreä. Muotoilultaan tuleva puhelin on mielenkiintoinen, sillä laitteen takaosassa on kolmiomainen kamera-alue. Kameroita on ainakin kaksi kappaletta ja kolmas ympyrä on todennäköisesti ToF-sensori tai jokin muu sensori. Kamera-alueessa nähdään myös LED-salamavalo. Fairphone 4:n takaosassa on lisäksi Fairphone-logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fairphone 4 jälleenmyyjän listauksessa.

Etuoasta katsottuna Fairphone 4 on varsin erikoinen, sillä näyttöä kiertää paksut kehykset ja Fairphone on toteuttanut näytön ylä- ja alareunoihin vieläkin paksummat kehykset. Näytössä on lisäksi pisaramainen lovitoteutus etukameraa varten. Kuvista voidaan päätellä laitteen oikeassa kyljessä olevan äänenvoimakkuuspainikkeet, mutta oikeastaan muuta ei voida vielä päätellä.

Aikaisemmat Fairphone-puhelimet ovat olleet helposti itse avattavissa ja korjattavissa, joten on hyvin mielenkiintoista nähdä, miten Fairphone 4 -puhelin on toteutettu. Todennäköisesti puhelimen takakuori saadaan irrotettua, jotta laitteen sisältä voidaan vaihtaa komponentteja.

Fairphone 4 -puhelimeen on huhuissa odotettu 6,3 tuuman näyttöpaneelia ja muistiversiot olisivat 6 + 128 sekä 6 + 256 gigatavua. Puhelimeen on luvassa myös Android 11 -käyttöjärjestelmä. Lisäksi hinnan odotetaan asettuvan 600 euroon, mutta tuorein jälleenmyyjän listaus kertoo hinnaksi 639 euroa. Mitään muuta puhelimesta ei ole vielä vuotanut.

Fairphone ei ole vielä itse vahvistanut tulevan puhelimen julkaisua, mutta sen pitäisi huhujen mukaan olla luvassa pian. Viitteitä uuden puhelimen julkaisusta antaa myös se, että Fairphone ilmoitti hiljattain poistavansa myynnistä vanhemman Fairphone 3 -puhelimen.

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone