FairphoneYleinen

Eettisistä puhelimista tunnetun Fairphonen toimitusjohtaja Eva Gouwens eroaa tehtävästään

Fairphonen toimitusjohtaja Eva Gouwens.

Eettisistä puhelimista tutuksi tullut hollantilainen Fairphone on ilmoittanut, että yhtiön toimitusjohtaja Eva Gouwens, on henkilökohtaisista syistä tehnyt päätöksen luopua tehtävästään 1. syyskuuta 2023 alkaen.

Gouwens astui Fairphonen toimitusjohtajaksi marraskuussa 2018. Viimeisten vuosien aikana Fairphone on kehittynyt merkittävästi kasvaen sekä volyymien, työntekijämäärän, kumppanuuksien että tuotevalikoiman osalta. Tammikuussa 2023 Fairphone onnistui keräämään kasvurahoitusta laajentaakseen vaikutustaan markkinassa. Fairphonen johtoryhmä, johon kuuluvat Josephine de Zwaan, Eelco Blok ja Bas van Abel ohjaavat Fairphonen toimintaa siirtymäkauden aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Luovun Fairphonen toimitusjohtajan tehtävästä syyskuussa. Käytän lainauksena Jacinda Ardernin sanoja: ’Tiedän, mitä tämä työ vaatii, ja tiedän, ettei minulla enää ole riittävästi voimia tehdä sitä oikeudenmukaisesti. Asia on niin yksinkertainen.’ Tammikuun sijoituskierroksen jälkeen tämä tuntuu luonnolliselta hetkeltä luopua tehtävästäni kuuden upean vuoden jälkeen. Lähden tietäen, että yritys on erittäin vahvassa asemassa, ja sillä on erinomainen johtoryhmä, johon kuuluvat Noud Tillemans, Monique Lempers, Xavier Blanvillain ja Corné le Clerq, jotka ohjaavat Fairphonen siirtymävaiheen yli, kunnes valitsemme ja nimitämme seuraajani”, kommentoi Fairphonen toimitusjohtaja Eva Gouwens.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olen varma, että löydämme loistavan uuden toimitusjohtajan, joka sopii meidän periaatteisiimme ja jatkaa Fairphonen tehtävää muuttaa elektroniikkateollisuus alaksi, joka välittää ihmisistä ja planeetasta”, totesi Fairphonen talousjohtaja Noud Tillmans.

Fairphone julkisti aikaisemmin tänä vuonna Fairbuds XL -kuulokkeet, jotka ovat yhtiön ensimmäiset itse korjattavissa olevat kuulokkeet. Lisäksi Fairphonen odotetaan julkaisevan tulevina kuukausina uuden Fairphone 5 -älypuhelimen, josta nähtiin jo aikaisemmin vuotokuvia.

Lähde: Fairphonen tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone