HMDNokiaYleinen

Ei sittenkään HarmonyOS-käyttöjärjestelmää Nokia-puhelimiin, Huawei kiisti huhut

Eilen verkko täyttyi huhusta, jonka mukaan suomalainen HMD Global olisi tuomassa kiinalaisen Huawein HarmonyOS-käyttöjärjestelmän puhelimiinsa myöhemmin tänä vuonna. Jo alkujaan hyvin epämääräiseltä kuulostanut huhu on nyt kiistetty Huawein toimesta, vaikka HMD Global ei luonnollisestikaan ottanut huhuihin mitään kantaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Global Times -sivuston mukaan Huawei on kieltänyt raportit siitä, että Nokian uusissa puhelimissa olisi käytössä HarmonyOS-käyttöjärjestelmä. Huawein mukaan uutiset ovat virheellisiä.


Kiinasta kantautunut huhu kertoi eilen Huawein tuovan HarmonyOS-käyttöjärjestelmän uusiin Nokia X60- ja Nokia X60 Pro -puhelimiin. Samainen huhu kertoi puhelimissa olevan myös yliampuvia ominaisuuksia, kuten 144 hertsin kaartuva näyttö, 200 megapikselin kamera, 6000 milliampeeritunnin akku sekä muutamia muita ominaisuuksia, joita tuskin HMD Globalin Nokia-puhelimissa tullaan näkemään.

HarmonyOS-käyttöjärjestelmän hyödyntäminen Nokia-puhelimista ei olisi kuitenkaan ollut varmasti huono idea. Kiinassa puhelimissa ei ole Googlen palveluita, eikä paikalliset puhelinkäyttäjät niitä suuremmin kaipaakaan. Lisäksi HarmonyOS on kiinalaisten uusi ylpeydenaihe, jota kohtaan monet kiinalaisvalmistajat ovat osoittaneet kiinnostuksensa. Kiinan markkinoilla HarmonyOS olisi mahdollisesti voinut edesauttaa Nokia-puhelimien myyntiä, vaikka globaalisti puhelimissa käytettäisiinkin Androidia.

Lähde: Nokiamob.net, Twitter (Global Times)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. HMD jotenkin niin ylimielisesti kommentoi ja hylkäsi Harmony OS – ehkä suuren mahdollisuuden. Olisi voinut tehdä Nokiasta uudestaan kiinnostavan monelle joka ei nyt enää edes vilkaise heidän suuntaan. Tänään 1.7. kaikki suuret operaattorit julkaisivat Top 10 ja Top 15 listat myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2021. Yhtään Nokia mallia ei mahtunut listoille! Vaikka jokainen heistä toki pitää niitä myynnissä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD