XiaomiYleinen

Eikö mikään riitä? Xiaomi työstää 192 megapikselin kameralla varusteltua puhelinta

Xiaomi Mi Note 10

Samsungin on tiedetty työstävän 200 megapikselin kamerasensoria ja odotuksien mukaan kiinalainen Xiaomi olisi yksi ensimmäistä sensoria hyödyntävistä älypuhelinvalmistajista. Toistaiseksi kamerasensorista on kuultu vasta vain vähän tietoja, mutta nyt Kiinasta kantautuvat tiedot antavat hieman lisätietoja sensorista ja tulevasta Xiaomin puhelimesta.

Kamerasensori tulee olemaan itsessään 192 megapikselin tasoinen ja se tukee pikseleiden yhdistämistekniikkaa. Kamerasensorilla taltioidaan 12 megapikselin kuvia, sillä 16 pikseliä yhdistetään yhdeksi paremmaksi pikseliksi. Kamera saattaa tukea myös natiivia 4x zoomausta, joten zoomaus 1x ja 4x välillä pitäisi olla selvästi laadukkaampaa kuin muissa kameroissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samainen huhu kertoo myös hieman itse puhelimesta. Xiaomin odotetaan hyödyntävän puhelimessa Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin seuraajaa, joka tunnettaan mallikoodilla SM8450. Suuri kamera tarvitsee toimiakseen myös paljon suorituskykyä, jota seuraavan sukupolven Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiirin pitäisi tarjota. SM8450-järjestelmäpiirin odotetaan olevan valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja siinä on seuraavan sukupolven Kryo 780 -ytimiä sekä Adreno 730 -grafiikkaprosessori.

Xiaomin puhelimeen on lupa odottaa tietojen mukaan myös erittäin kaarevia näytön reunoja, ja näytössä pitäisi olla etukameraa varten tehty reikä. Puhelimeen ei odoteta kuitenkaan näytönalaista etukameraa. Toistaiseksi ei ole varmaa mihin Xiaomin tuotemallistoon puhelin kuuluu, mutta kyseessä kuulostaa olevan huippuluokan laite. Xiaomi oli aikoinaan myös ensimmäinen 108 megapikselin kameraa käyttävä valmistaja, ja kyseinen kamera nähtiin keskihintaisessa Xiaomi Mi Note 10 -mallissa.

Koska huhut pitävät varmana tietona sitä, että puhelimessa olisi seuraavan sukupolven Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiiri, niin puhelinta ei kannata odottaa markkinoille enää vuoden 2021 aikana. Uuden Snapdragon 8 -järjestelmäpiirin julkaisua odotetaan vasta joulukuussa, ja se nähdään ensimmäisissä puhelimissa vuoden 2022 alussa, jos aikaisempien vuosien aikataulutus pitää paikkansa myös tällä kertaa.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi