ElisaYleinen

Elisa aloittaa ensimmäisen 5G-puhelimen toimitukset ensi viikolla

ZTE Axon 10 Pro 5G on ensimmäinen 5G-puhelin Suomessa.

Elisa järjesti tänään yhdessä laitevalmistajien kanssa tilaisuuden Helsingissä, jossa paikan päällä oli edustajia Huaweilta, OnePlusilta, HTC:lta sekä ZTE:lta. Samalla Elisa kertoi aloittavansa ensimmäisen 5G-puhelimen toimitukset ensi viikolla.

Elisalla on ollut jo muutaman viikon ajan ennakkomyynnissä uusia 5G-puhelimia, joita ovat muun muassa ZTE Axon 10 Pro 5G, OnePlus 7 Pro 5G sekä Huawei Mate 20 X 5G. Jo toukokuun lopulla Elisa toi ennakkotilattavaksi puhelimien ohella myös kaksi 5G-liittymää, joista toinen tarjoaa 1 Gbit/s ja toinen 600 Mbit/s nopeuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Elisa ei antanut tarkkaa päivämäärää 5G-liittymien ja puhelimien toimituksille, mutta ensimmäisen 5G-puhelimen toimitukset alkavat ensi viikolla. Odotuksien mukaan Suomessa ensimmäinen kuluttajien käsiin saapuva 5G-puhelin on yllättäen ZTE Axon 10 Pro 5G. Heinäkuun alussa valikoima laajentuu OnePlus 7 Pro 5G -puhelimella ja heinäkuun loppupuolella Huawei Mate 20 X 5G -puhelimen toimituksien odotetaan alkavan.

OnePlus 7 Pro 5G

Ensimmäiset 5G-puhelimet eivät ole myöskään edullisia, sillä ZTE Axon 10 Pro 5G ja OnePlus 7 Pro 5G maksavat 899 euroa, kun taasen Huawei Mate 20 X 5G maksaa jopa 999 euroa. Lisäksi Elisa tuo myyntiin Huawei 5G CPE Pro -reitittimen 899 euron hintaan sekä HTC 5G Kotikeskuksen 819 euron hintaan.

5G:n edelläkävijänä tunnettu Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. 5G-verkkoa kerrotaan rakennettavan vauhdilla eri puolilla Suomea. 5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.

Elisa on myös kertonut rakentaneensa 5G-verkkoa mallilla, jossa yhdessä kaupungissa on vain yhden toimittajan laitteistoja. Muun muassa Turussa on Huawein valmistamat laitteistot ja Helsingistä löytyy Nokian laitteisto. Elisan mukaan Turun 5G-verkko on Pohjoismaiden laajin.

Huawei Mate 20 X 5G

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa