SamsungYleinen

Huhu: Samsung Galaxy A90 saamassa Snapdragon 855 -piirin ja 5G-yhteydet

Galaxy A80 on tällä hetkellä malliston kallein puhelin.

Samsung on esitellyt Galaxy A -mallistoon kuluvan vuoden aikana lukuisia uusia malleja ja mallistoon kuuluu puhelimia 100-700 euron hintahaarukassa, mutta huhujen mukaan Samsung suunnittelee edelleen vielä kalliimpaa Galaxy A -malliston jäsentä.

Uusien tietojen perusteella luvassa olisi Galaxy A90 -mallinimeä kantava älypuhelin, joka asettuu teknisesti huippuluokkaan. Laitteesta on tulossa kaksi versiota, joista SM-A905 on varusteltu 4G-yhteyksillä, suurella 6,7 tuuman näytöllä, näytönalaisella sormenjälkilukijalla sekä kolmoiskameralla, joka rakentuu 48 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin toisesta kamerasta sekä 5 megapikselin kolmannesta kamerasta. Puhelimessa on huhun mukaan myös toistaiseksi mysteeriksi jäänyt ”Tilt OIS” -ominaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen Galaxy A90 -version mallikoodin tiedetään olevan SM-A908 ja se on varusteltu samalla 6,7 tuuman näytöllä, johon on integroituna sormenjälkilukija. Puhelimeen odotetaan hieman erilaista kolmoiskameraa, jonka odotetaan koostuvan 48 MP + 8 MP + 5 MP -sensoreista. Puhelimen tärkein uudistus löytyy kuitenkin yhteyksistä, sillä tietojen mukaan kyseessä on 5G-versio.

Molempien versioiden kerrotaan saavan tehonsa Qualcommin Snapdragon 855 -tehopiiristä, joka on huippupuhelimissa nähty järjestelmäpiiri. Galaxy A -mallisto on aina ollut keskihintaluokan älypuhelinmallisto, jonka takia on jopa hieman erikoista tulevan Galaxy A90 -puhelimen haastavan jopa Samsungin omat Galaxy S -malliston puhelimet.

Toistaiseksi Samsung ei ole vahvistanut julkaisevansa uusia älypuhelimia lähiaikoina, joten Galaxy A90 -mallia joudutaan luultavasti vielä odottelemaan.

Lähde: Steve Hemmerstoffer (Twitter), GSMArena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung