ElisaYleinen

Elisa avasi 5G-verkon Kiuruvedelle ja Leppävirralle

Elisa on laajentanut 5G-verkon kattavuutta yhä useammille paikkakunnille Pohjois-Savon alueella. Elisan 5G-verkko on avattu Leppävirralle ja Kiuruvedelle. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkkoa käytetään jo 125 paikkakunnalla Suomessa. Elisan mukaan yhtiön 5G-verkon alueella asuu jo yli 60 prosenttia suomalaisista.

Kiuruvedellä Elisan 5G-verkko palvelee kunnan keskustassa ja Leppävirralla verkkoa on rakennettu ensimmäisessä vaiheessa Oravikosken alueella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tulevaisuudessa digitalisaation merkitys yrityksille, organisaatioille, kunnille ja kuluttajille kasvaa, sillä yhä enemmän palveluita siirretään digiympäristöön. Tällä hetkellä 5G-palveluita kehitetään erityisesti yritysten tarpeisiin, mutta tulevaisuudessa myös kuluttajien mobiilipalvelut tulevat perustumaan 5G-teknologiaan”, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Kiuruveden, Leppävirran ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa