MicrosoftYleinen

Microsoft julkisti Windows 11 -käyttöjärjestelmän virallisesti – päivitykset käynnistyneet maailmanlaajuisesti

Microsoft on tänään virallisesti julkaissut Windows 11 -käyttöjärjestelmän lopullisen ja vakaan version maailmanlaajuisesti. Päivitys on ilmainen nykyisille Windows 10 -käyttöjärjestelmään perustuville tuetuille tietokoneille. Lisäksi tästä lähin uudet tietokoneet tulevat saamaan Windows 11 -käyttöjärjestelmän oletusarvoisesti.

Uusimpaan Windows 11 -versioon pystyy päivittämään tietokoneen asetuksien kautta Windows Update -kohdasta. Jos tietokone täyttää Microsoftin asettamat vaatimukset, niin päivityksen pitäisi olla ladattavissa tulevien viikkojen sekä kuukausien aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi vaihtoehto on ladata myös Microsoftin kehittämä Windows 11 Download Assistant -työkalu. Kyseisen työkalun avulla päivitys ladataan tietokoneelle ilman odotteluja ja se voidaan asentaa sopivana ajankohtana. Halukkaat voivat asentaa Windows 11 -version tietokoneelleen myös ISO-tiedoston avulla tai luomalla aennustietovälineen.

Windows 11 esiteltiin ensimmäisen kerran kesäkuussa. Kyseessä on suuri päivitys, joka tuo selviä muutoksia ilmeeseen sekä käyttökokemukseen. Esimerkiksi aloitusvalikko ja tehtäväpalkki ovat keskitetty ja sovelluksien kulmat on pyöristetty. Lisäksi käyttöliittymä on selvästi modernimpi ja suorituskyvyn luvataan parantuvan. Tarkemmin Windows 11 -käyttöjärjestelmän uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Microsoft on selventänyt Windows 11 -käyttöjärjestelmän vähimmäisvaatimuksia ja samalla kerrottiin Windows 11 -käyttöjärjestelmän asentamisen olevan mahdollista myös ei tuetuille laitteille ISO-tiedoston avulla. Tällöin tietokoneessa pitää olla 64-bittinen 1 GHz:n prosessori, jossa on vähintään kaksi ydintä. Tietokoneessa pitää olla myös 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa ja TPM 1.2 -piiri. Jos Windows 11 -version asentaa kiertotietä, niin se ei välttämättä saa käyttöoikeutta Windows Updateen tai edes suojauskorjauksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kuitenkin tietokone ei ole yhteensopiva Windows 11 -version kanssa, niin Microsoft tukee edelleen Windows 10 -käyttöjärjestelmää 14. lokakuuta 2025 asti. Ei ole kuitenkaan tiedossa, kuinka monta isompaa päivitystä Windows 10 tulee enää saamaan seuraavan neljän vuoden aikana.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft