Yleinen

Japanilainen Kyocera luopuu kuluttajille suunnatuista älypuhelimista – myös luksusleivänpaahtimista tuttu Balmuda lopettaa puhelinliiketoiminnan

Kyocera S10

Kaksi japanilaista puhelinbrändiä on kertonut tekevänsä muutoksia toimintaan. Elektroniikkavalmistaja Kyocera on ilmoittanut suunnitelmistaan luopua älypuhelimien ja muiden puhelinlaitteiden myynnistä suoraan kuluttajille maaliskuuhun 2025 mennessä. Lisäksi Japanilainen Balmuda on kertonut luopuvansa puhelinliiketoiminnasta.

Kyoceran puhelintoiminnasta luopumisesta ilmoitettiin tällä viikolla. Taustalla on komponenttien hintojen nousu, joka on painanut liiketoiminnan kannattavuutta ja päätelaitteiden kysyntä on vähentynyt älypuhelimien vaihtosyklin pidentyessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Päätimme vetäytyä, koska emme voi tehdä voittoa kustannusten nousun vuoksi”, kertoo Kyoceran presidentti Hideo Tanimoto.

Kyocera jatkaa yritysasiakkaiden matkapuhelinliiketoimintaansa tavoitteenaan parantaa kannattavuuttaan. Kyocera on myös kertonut, että kuluttajat voivat jatkaa erityisesti yrityskäyttöön suunnattujen puhelimien ostamista jatkossakin, vaikka kuluttajille suunnatuista puhelimista luovutaankin. Kyocera nähtiin ensimmäisen kerran puhelinmarkkinoilla vuonna 1989.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Balmuda Phone

Japanilainen Balmuda on ilmoittanut luopuvansa kokonaan puhelinliiketoiminnasta. Balmuda on tunnettu erityisesti luksusleivänpaahtimista sekä muista vastaavista tuotteista. Vuonna 2021 yritys kuitenkin julkisti oman Balmuda Phone -puhelimen, jonka julkaisun jälkeen yhtiö on jatkanut puhelimien kehitystä. Nyt liiketoiminta on lopetettu.

Toista Balmuda-puhelinta ei ole siis yritykseltä tulossa. Yritys uskoo, että mobiilipäätelaitteiden kehittämisen aikana tehdyt lukuisat löydöt ja tiedot tuovat tulevaisuudessa uutta arvoa yrityksen tuotteisiin. Lisäksi Balmuda jatkaa aktiivisesti Internet-teknologiaan liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Balmuda Phone ja siihen liittyvät lisävarusteet ovat edelleen ostettavissa. Lisäksi jatkamme tuotteidemme säännöllisesti käyttävien asiakkaiden tukemista, jotta he voivat jatkaa käyttöä rauhallisin mielin”, kerrotaan Balmudan lausunnossa.

Lähde: Nippon.com, Balmuda

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen