ElisaYleinen

Elisa avasi 5G-verkon Paraisille, Kokemäelle ja Huittisiin – 5G-verkko kattaa jo 70 prosenttia suomalaisista

Elisa on jälleen tänään ilmoittanut uusista paikkakunnista, joihin 5G-verkko on avattu. Uuden sukupolven mobiiliverkko on nyt avattu Varsinais-Suomessa Paraisille ja Satakunnassa Kokemäelle sekä Huittisiin. Elisan 5G-verkko palvelee valtakunnallisesti jo 142 paikkakunnalla ja verkon alueella asuu jo yli 70 prosenttia suomalaisista.

Paraisilla 5G-verkko on ensimmäisenä saatavissa Raivion (Rödjan) ja Söderbyn alueilla. Kokemäellä 5G-palvelee jo nyt Peipohjassa ja keskustan alueella ja laajenee lähipäivinä Kolsiin. Huittisissa 5G-verkko kattaa aluksi keskustan alueen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G-verkkomme alueella asuu jo yli 70 % suomalaisista, ja entistä useammalla perheellä on nyt mahdollisuus käyttää 5G:tä kuituyhteyden tapaisena kodin nettinä. 5G:n keskimääräisetkin nopeudet liikkuvat useissa sadoissa megoissa, joka mahdollistaa isojen tiedostojen, kuten vaikka kokonaisten tv-sarjojen, latautumisen hetkessä”, Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Paraisien, Kokemäen, Huittisien ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

LähdeElisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa