AndroidGoogleYleinen

Google julkisti Android 12 Go Edition -päivityksen – edulliset älypuhelimet ovat pian älykkäämpiä ja nopeampia

Google on julkaissut Android 12 Go Edition -päivityksen, joka on suunnattu edullisille Android-puhelimille. Kyseessä on seuraaja Android 11 Go Editionille, ja nyt uusittu versio tuo mukanaan täysiverisestä Android 12 -versiosta tuttuja ominaisuuksia kevyemmässä muodossa.

Android Go Edition -käyttöjärjestelmään perustuvia älypuhelimia on tällä hetkellä Googlen mukaan 200 miljoonalla ihmisellä ja nyt uuden version luvataan tarjoavan nopeamman, älykkäämmän ja aikaisempaa turvallisemman kokemuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen mukaan Android 12 Go Editioniin perustuvat puhelimet pystyvät avaamaan sovelluksia jopa 30 prosenttia nopeammin kuin aikaisemmassa käyttöjärjestelmäversiossa. Google kertoo myös panostaneensa yleiseen kokemukseen, sillä animaatioiden luvataan olevan aikaisempaa sulavampia. Mukaan on saatu myös Android 12 -versiosta tuttu SplashScreen-rajapinta, joka antaa kehittäjille mahdollisuuden tarjota näyttäviä kokemuksia jo sovelluksen latautuessa.

Uuden päivityksen luvataan parantavan akun käyttöikää sekä tallennustilaa siirtämällä sovellukset lepotilaan, joita ei ole käytetty pitkään aikaan. Tällaisesta toiminnasta ilmoitetaan myös käyttäjälle. Google on päivittänyt Files Go -sovelluksen, jonka avulla pystyy palauttamaan tiedostot 30 päivän kulutuessa niiden poistamisesta. Android 12 Go Edition on saanut viimeisimmäksi käytettyjen sovelluksien näkymään myös uusia vaihtoehtoja kuunnella uutisia ja kääntää minkä tahansa näytön sisältö haluamalle kielelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa versiossa Nearby Sharen ja Google Playn avulla voidaan jakaa tietoja lähellä olevien laitteiden kanssa. Uutuusversiossa on myös uusi Android 12 Privacy -hallintapaneeli, joka on löytynyt myös täysiverisestä Android-versiosta. Hallintapaneelista saa tilannekuvan siitä, mitkä sovellukset käyttävät arkaluonteisia tietoja. Lisäksi tilapalkissa näkyy aina merkki, jos sovellukset käyttävät mikrofonia tai kameraa. Google on myös laittanut mukaan likimääräiset sijaintitiedot.

Googlen mukaan Android 12 Go Edition tulee uusiin puhelimiin vuonna 2022, mutta toistaiseksi sen saatavuudesta päivityksenä vanhemmille puhelimille ei ole tietoa.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android