ElisaYleinen

Elisa laajensi 5G-verkkoaan Etelä- ja Pohjois-Karjalassa sekä Kymenlaakson alueella

Elisan logo

Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan Etelä- ja Pohjois-Karjalassa sekä Kymenlaakson alueella. Aiempaa kyvykkäämmät mobiiliyhteydet ovat nyt yhä useamman suomalaisen saatavilla Haminassa, Ilomantsissa, Imatralla, Kiteellä, Lieksassa, Polvijärvellä ja Virolahdella. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko kattaa yli 75 prosenttia suomalaisten asuinpaikoista 173 paikkakunnalla.

Elisa on tuonut nopean 5G-verkon saataville useille itärajan läheisyydessä sijaitseville paikkakunnille. Verkon laajenemisen mahdollistaa 2,6 gigahertsin taajuusalue, jolla nopeaa 5G-verkkoa on pystytty rakentamaan myös aivan itäisimpään Suomeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Viimeisen vuoden aikana olemme pystyneet rakentamaan 5G-verkkoa entistä laajemmalle alueelle itäisimmässä Suomessa. Tämä on hieno uutinen alueen asukkaille, sillä nykyään jo lähes kaikki uutena myytävistä puhelimista ovat 5G-malleja. Aivan itärajan läheisyydessä sijaitsevilla paikkakunnilla 5G-verkon saatavuus paranee vaiheittain, ja jo nyt se hyödyttää useita asiakkaitamme. Verkon huippunopeudet ovat alueella erittäin hyviä”, Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki iloitsee.

Elisan 5G-verkko palvelee jo laajalti Pohjois- ja Etelä-Karjalassa, sillä esimerkiksi Pohjois-Karjalan asukkaista noin kaksi kolmasosaa asuu Elisan 5G-verkon alueella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkon myötä myös itäisimmässä Suomessa päästään nauttimaan entistä nopeammista ja luotettavammista mobiiliyhteyksistä.

”Alueen asukkaille tämä mahdollistaa 5G:n ominaisuuksien, eli suurempien nopeuksien ja kapasiteetin, hyödyntämisen. Tämä on erinomainen tieto myös alueen yrityksille, jotka pystyvät nyt hyödyntämään uutta mobiiliteknologiaa toimintansa digitalisoinnissa ja uusien palveluiden kehittämisessä”, Rajamäki kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa