ElisaYleinen

Elisa laajensi 5G-verkkoaan Toholammelle ja Kannukseen

Elisa on ilmoittanut laajentavansa 5G-verkkoansa Keski-Pohjanmaalla ja verkko on avattu nyt Toholammelle ja Kannukseen. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkkoa käytetään jo 137 paikkakunnalla Suomessa. Elisan mukaan yhtiön 5G-verkon alueella asuu jo yli 60 prosenttia suomalaisista.

”Yhä useammilla on kotonaan älylaitteita, kuten robotti-imureita, älytelevisioita ja hälytysjärjestelmiä, jotka ovat riippuvaisia luotettavasta netistä. Näiden ja erilaisten IoT-sensoreita hyödyntävien laitteiden määrä ja suosio tulee kasvamaan rajusti tulevina vuosina kuluttajilla. 5G:n ansiosta kotiin on mahdollista saada jopa gigan nopeuden mobiiliyhteys, jota voivat sujuvasti käyttää kaikki perheenjäsenet ja kodin älylaitteet yhtä aikaa”, sanoo Niklas Granholm, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Toholammen, Kannuksen ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa