SamsungYleinen

Samsung julkisti nopeamman ja virtapihimmän LPDDR5X-muistin – tullaan näkemään uusissa huippupuhelimissa

Samsung on julkistanut ensimmäisen LPDDR5X-RAM-muistin, joka on suunniteltu korvaamaan vuonna 2018 julkaistun LPDDR5-version. Samsungin mukaan uutuusmuisti on aikaisempaa selvästi tehokkaampi sekä virtapihimpi.

Uusi LPDDR5X-muisti on valmistettu 14 nanometrin prosessilla ja sitä valmistetaan vähintään 16 gigatavun versiona, mutta enimmäismäärä on 64 gigatavua. Aikaisempaa versiota pystyi saamaan 8 gigatavun versiona, mutta nyt se ei ole enää mahdollista. Tämän odotetaan vaikuttavan myös tulevien älypuhelimien kustannuksiin, jos laitteissa käytetään tuoreinta LPDDR5X-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung kertoo uuden muistiversion olevan 1,3x tehokkaampi kuin edeltäjänsä ja nyt se tukee 8,5 Gbps siirtonopeutta. Samsung kertoo uuden valmistusprosessin takaavan myöskin muistin olevan 20 prosenttia energiatehokkaampi. Samsungin mukaan uusi muisti on suunnattu älypuhelimille, tableteille, kannettaville tietokoneille sekä virtuaalilaseille.

Uutta Samsungin valmistamaa LPDDR5X-RAM-muistia nähdään todennäköisesti ensi vuoden huippupuhelimissa, sillä Samsungin mukaan muisti on valmistajien saatavilla tämän vuoden lopulla. Samsungin odotetaan käyttävän muistia myös Galaxy S22 -malliston puhelimissa, joita odotetaan helmikuussa.

Lähde: Samsungin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung