ElisaYleinen

Elisa toi ennakkomyyntiin 5G-puheliittymät ja -puhelimet

Ensimmäiset 5G-puhelimet Suomessa.

Elisa toi tänään ennakkomyyntiin 5G-puheliittymät ja 5G-puhelimet kuluttaja-asiakkaille ja yritysasiakkaille. Suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa ja odottavat 5G:ltä erityisesti nopeampia nettiyhteyksiä sekä terävämpää videokuvaa.

Liittymiä on saatavilla kahdessa eri nopeusluokassa, 1 Gbit/s sekä 600 Mbit/s. Liittymien täysi nopeus saavutetaan 5G-verkossa. 5G-liittymän voi kuitenkin hankkia jo nyt, sillä se toimii myös 4G-verkossa parhaillaan saatavilla olevilla maksiminopeuksilla. Elisan 5G-liittymissä tullaan näkemään tulevaisuudessa nopeuden lisäksi myös latenssiin eli vasteaikaan perustuvia hinnoittelumalleja asiakkaiden eri käyttötarkoituksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE Axon 10 Pro 5G -älypuhelin on nyt ennakkomyynnissä Elisan myymälöissä ja verkkokaupassa. OnePlus 7 Pro 5G -älypuhelimen ennakkomyynti alkaa 6.6. Liittymien ja puhelinten toimitukset alkavat arviolta kesäkuun lopussa. Lisätietoja laitteista löytyy  Elisan sivuilta.

Elisan 5G-liittymät.

”Suomalaiset käyttävät maailman eniten mobiilidataa älylaitteillaan. Älypuhelimilta odotetaan nykyisin paljon: niiden suorituskyky ja toisaalta suuret näytöt mahdollistavat puhelinten käyttämisen monipuolisesti sekä hyödyllisiin ja arkea helpottaviin tarkoituksiin että viihtymiseen”, Elisan liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen toteaa.

Elisan teettämästä Näin Suomi kommunikoi -tutkimuksesta (Prior Konsultointi 2019) käy ilmi, että tällä hetkellä jo 82 prosenttia suomalaisista käyttää nettiä älypuhelimella tai tabletilla vähintään viikoittain. Lyhyitä videoita katsoo vähintään kerran viikossa 55 prosenttia ja suoratoistettavia elokuvia tai sarjoja 49 prosenttia suomalaisista.

”Tutkimuksemme mukaan suomalaiset odottavat 5G:ltä erityisesti nopeampaa nettiyhteyttä älypuhelimiin sekä mahdollisuutta katsoa videoita ja muuta liikkuvaa kuvaa nykyistä terävämmällä kuvanlaadulla. 5G vie meidät tässä suhteessa harppauksin eteenpäin, kun liittymänopeudet jopa kymmenkertaistuvat. Mobiilipelaaminen ja pelien kehittyminen taas edellyttää aiempaa selvästi lyhyempää viivettä pelaajan reaktioiden ja laitteen suoritteiden välillä. Tässäkin tulemme näkemään 5G:n edut jo hyvin pian”, Ihanainen lisää.

”Yritysasiakkaat hyödyntävät älypuhelimia ja digitalisaatiota yhä monipuolisemmin. 5G tuo tähän täysin uusia mahdollisuuksia, ja 5G-puhelimia on odotettu mielenkiinnolla. Edistyksellisimmät yritykset ja organisaatiot ovat ennakkovaranneet jo etukäteen uusia puhelimia”, kertoo Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G-aikakausi on aluillaan, ja näemme tällä hetkellä vasta vilauksia siitä, mihin kaikkeen 5G tuo muutoksia ja mullistuksia. Varmaa on kuitenkin, että olemme suuren ja merkittävän teknologisen murroksen kynnyksellä. Elisalle on tärkeää varmistaa, että asiakkaillamme on käytössä liittymät ja laitteet, joiden avulla pääsee nauttimaan 5G-verkon eduista”, Svensson jatkaa.

5G:n edelläkävijänä tunnettu Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. 5G-verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea. 5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.

Lähde: Elisan lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa