ElisaYleinen

Elisa vahvistaa asemaansa valokuitumarkkinoilla ostamalla Elenian valokuituverkon

Elisan logo

Elisa on kertonut ostavansa Elenian valokuituverkon, jonka myötä yhtiön valokuituverkon tarjonta vahvistuu Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Liiketoimintakauppa tulee voimaan 31.12.2023.

Elenian rakentama valokuitu on tällä hetkellä saatavilla noin 8 000 kotitalouteen ja pienyritykseen Akaassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kalajoella, Kangasalla, Laukaassa, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä ja Viitasaarella. Elisa vastaa jatkossa kyseisen kuituverkon ylläpidosta ja kehittämisestä. Asiakkailta liiketoimintakauppa ei vaadi toimenpiteitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuosien aikana Elisa on laajentanut valokuituverkkoaan yhä useamman kotitalouden ja yrityksen saataville. Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan alueilla Elisan valokuitu yltää yhteensä jo lähes 200 000 kohteeseen.

”Elisa on jo perinteisesti tarjonnut kiinteän verkon laajakaistapalveluita Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Liiketoimintakaupan myötä pystymme tarjoamaan näillä alueilla valokuituverkon palveluita entistä useammalla asiakkaalle. Elenia on tehnyt hienoa työtä valokuituyhteyksien laajentamisessa, ja meidän on hyvä jatkaa verkon ja palveluiden kehittämistä tästä eteenpäin. Vilkkaassa valokuitumarkkinassa asiakkaalle tuo turvaa kotimaisen Elisan luotettavuus, pitkäjänteinen liiketoiminta ja läpinäkyvät sopimusmallit”, kertoo Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Antti Ihanainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elenia aloitti valokuituverkkojen rakentamisen vuonna 2019 edistääkseen nopeiden ja luotettavien tietoliikenneyhteyksien tarjontaa Suomessa. Valokuituverkon samanaikainen rakentaminen Elenian verkkoalueella sähköverkkorakentamisen yhteydessä tarjosi mahdollisuuden järkevään yhteisrakentamiseen.

”Valokuitumarkkinat ovat vuosien saatossa muuttuneet, ja haluamme mahdollistaa asiakkaillemme jatkossakin nopeiden tietoliikenneyhteyksien lisäksi myös laadukkaat valokuitupalvelut. Elisalla on Eleniaa kattavammat mahdollisuudet kehittää kuitupalveluita”, sanoo Elenian varatoimitusjohtaja Ville Sihvola.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommenttien lisääminen on estetty.

Lisää aiheesta:Elisa