ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko avautui Isoonkyröön, Pyhäjoelle, Merijärvelle ja Kärsämäelle

Elisan logo

Elisan 5G-verkko on avattu Etelä-Pohjanmaalla Isoonkyröön ja Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjoelle, Merijärvelle ja Kärsämäelle. Elisan 5G-verkko palvelee valtakunnallisesti jo 146 paikkakunnalla ja verkon alueella asuu jo yli 70 prosenttia suomalaisista.

Ensimmäisenä 5G-verkko on saatavilla Isonkyrön, Pyhäjoen, Merijärven ja Kärsämäen keskustojen alueella.

”Jo yli kaksi kolmasosaa suomalaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella. Mobiilidatan käyttö kasvaa vauhdilla, ja erityisesti 5G-verkossa dataa käytetään moninkertaisesti vuoden takaiseen verrattuna. Tällä vauhdilla parin vuoden sisällä suomalaiset käyttävät 5G-verkkoa jo enemmän kuin 4G-verkkoa. Nopean mobiiliverkon lisäksi 5G tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa uuden teknologian avulla”, sanoo Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”On hienoa, että 5G-verkko laajenee nyt Isonkyrön alueelle. Digitaalinen kehitys ja siitä johtuva kasvava tiedonsiirron tarve on yksi merkittävistä kehitystrendeistä. Nopeat verkkoyhteydet mahdollistavat yhä paremmin etätyöskentelyn ja parantavat yrityksien toimintaedellytyksiä alueellamme”, sanoo Isonkyrön kunnanjohtaja Tero Kankaanpää.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Isonkyrön, Pyhäjoen, Merijärven, Kärsämäen ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa